Guillaume Depardieu romániai forgatás közben kapta a halálos vírust

2008.10.15. 11:56
Az Ikarosz gyermekkora című francia film bukaresti forgatása alatt kapta el Guillaume Depardieu a vírust, amibe hétfőn délután belehalt egy francia kórházban. A fiatal színésznek már a forgatás alatt fájdalmai voltak, de még a korábbi betegségei miatt.

"Guillaume Depardieu elkapott egy vírust, ami nagyon súlyos tüdőgyulladást okozott. Gerard teljesen összetört" - adott ki közleményt Gerard Depardieu szóvivője a 37 éves színész hirtelen haláláról.

"Először Bukarestben vitték kórházba szombaton, miután légzési problémái támadtak. Pont akkor fejeztük be ott Az Ikarosz gyermekkora (Enfance d'Icare, L') című film forgatását - számolt be részletesebben az eseményekről Dan Burlac, a film producere a TF1 nevű francia tévécsatornának. - Először egy speciális tüdőklinikára vitték, majd egy másik román kórházba. Aztán felvettük a kapcsolatot a nagykövetséggel, és vasárnap este szállították vissza Franciaországba. Utólag megállapították, hogy a vírust nem kórházban kapta el."

A fájdalmai ellenére be akarta fejezni a filmet

"Fájdalmai voltak, de ennek ellenére végigcsinálta a forgatást - tette hozzá a producer. - Azt mondta, hogy a korábbi egészségügyi problémái, a cukorbaj és hashártyagyulladása miatt érez fájdalmat. Ezekre a forgatás közben Franciaországból hozatott gyógyszereket magának. Ragaszkodott hozzá, hogy megcsinálja a filmet, mindent beleadott. Pénteken este még csupa mosoly volt a forgatást záró közös vacsora alatt. Maga a forgatás a szerdáról csütörtökre virradó éjjel fejeződött be."

A színész ezután Budapesten forgatta volna a Men Don't Lie című filmet Michael Madsennel. A Magyarországon játszódó szerelmi történetbe a külföldi Madsen és Depardieu mellé magyar színésznőket szerettek volna szerződtetni. "November 28-án jött volna hozzánk - mondták el a film magyar produkciós cégénél, a Laurinnál. - Még megbeszélés alatt áll, hogy mi lesz a filmmel."

Az apjával többször játszott együtt

Guillaume Depardieu 1974-ben, háromévesen debütált a vásznon apja oldalán a Nem is olyan rossz ember című filmben, majd húszévesen is vele játszott a Minden reggel című drámában. Összesen harminckét filmben szerepelt, az utolsó Magyarországon is bemutatott munkája a Szinglik. A színész drogproblémái és ittas vezetés miatt szerepelt sűrűn a bulvárlapokban. 2003-ban amputálni kellett a jobb lábát, miután egy 1995-ös motorbaleset utáni operációból nem épült fel teljesen.