Elhunyt Gérard Depardieu fia

2008.10.13. 20:02
Guillaume Depardieu, Gérard Depardieu 37 éves, szintén színész fia egy Párizs közeli kórházban hunyt el hétfőn.

A színész halálát súlyos tüdőgyulladás okozta a kórházi jelentés szerint. Guillaume drogproblémák és ittas vezetés miatt szerepelt sűrűn a bulvárlapokban. 2003-ban amputálni kellett a jobb lábát, miután egy 1995-ös motorbaleset utáni operációból nem épült fel teljesen.

Guillaume Depardieu 1974-ben, háromévesen debütált a vásznon apja oldalán a Nem is olyan rossz ember című filmben, majd számos francia produkcióban szerepelt. 1991-ben, már húszévesen megint az apjával játszott, a Minden reggel című alkotásban. 1995-ben két César-díjra is jelölték. Legutóbb a Szingliket és a tavalyi Berlinale versenyprogramjában is bemutatott Langeais hercegnő című drámát láthattuk tőle.

Színészcsaládba született: Julie Depardieu bátyja, Gérard és Elisabeth Depardieu fia. Guillaume-nak Elise nevű lánya született 99-ben. A színész apja árnyékában élte életét: közös filmjeik mellett még könyvet is írt arról, hogy fiatal korában elhanyagolta őt. 2002-ben a Szeresd Apádat című moziban ismét együtt szerepeltek, ebben Gérard egy mogorva apát alakított, a fia pedig motoron száguldott. A film után javult a viszonyuk.