Jáksó: 'Nem kellett megszorítanom a herémet!'

2004.11.09. 09:58
A Disney és a Pixar új filmje, A Hihetetlen család mindent elsöprő eredménnyel indított ezen a hétvégén az Egyesült Államokban: 70,7 millió dollár bevétellel magasan vezeti a nézettségi listát. Az Index a velejéig gonosz Szilánk szinkronhangjával, Jáksó Lászlóval beszélgetett, aki sokat visít, mert szerepe szerint kínos dolgok érik, még fel is darálják, de, mint mondta, élvezte. A film november 25-től megy a magyar mozikban.
"Nagyon jó gonosznak lenni!" - mondta az Indexnek Jáksó László új szerepéről, ugyanis a főgonosz Szilánkot szinkronizálta a Walt Disney Company és a Pixar új filmjében, a számítógépes technikával készült A Hihetetlen család című animációban.

#alt#
Tekintse meg képeinket!
Jáksó a stúdióban a kétszer öt órás felvételt végig kiabálta, sikította, de főleg elborult aggyal üvöltötte. "Nem kellett megszorítanom a saját herémet, az is elég volt, hogy magamat adtam"- összegezte szinkronszínészi tapasztalatait, ami "pár szerepet" jelent.

"Élvezem a kis lökött dolgokat: széklábat, pici medvét a zöld fűben. Korábban medúza is voltam a Segítség, hal lettem! című dán filmben. De a szinkronszínészi szakma nem az enyém, komoly érzelgős szerepeket nem is vállalok" - mondta, majd az Index kérdésére hozzátette: "Ilyennel még nem is keresett meg senki."

"Szuperhős akarok lenni, de nagyon!"

A film középpontjában a szuperképességű Hihetetlen család áll, ami a tanúvédelmi program keretében egy békés kertvárosban él inkognitóban, amíg a család fejét, a pocakos Mr. Irdatlant a Jáksó hangján gonoszkodó Szilánk csapdába nem csalja.

"Az első öt percben gyerek vagyok, aki persze mi akarna lenni? Fogorvos? Nem. Szuperhős! De nagyon - magyarázza Jáksó. - Aztán Mr. Irdatlan hazavág, szó szerint: taxiba ültet, és hazaküld. Meghasonlok, és tíz év múlva én leszek Mr. Irdatlan legnagyobb ellensége."

Jáksó annyit elárult még, hogy új szerepében kínos dolgok érik, többek között feldarálják.

"Disney reklámbábuja lehetnék!"

#alt#
Klikk a képre!
"A Disney, könyörgöm, mikor bukott bármivel?" - mondta a tengerentúli sikeres debütálásról. - "Illő reklámbábujuk lehetnék, mert mindig beülök a gyerekkel. Vannak poénok, amik elmennek a gyerek feje fölött, és kikacsintanak a szülőre." Ezt a hétvégi amerikai felmérések is alátámasztják: a közönség harmada család nélkül mozizó felnőtt volt.

A Hihetetlen család rendezője, a Simpson családot is jegyző Brad Bird is jó referencia, de a Disney és a Pixar cégek együttműködése is bevált már: legutóbbi közös darabjuk, a Némó nyomában a közönségsiker mellett Oscar-díjat is kapott. De mindez már csak egy évig tart.