Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gőzsy Kati

gk

Legelső indexes cikk (kult)2003. október

Elvesztett sajtóperek számaNulla

Indafilmezés2013. januártól

Az Indafilmbe hozott filmek száma273

A meditáláson kívül mindent csinálunk a gyerekkel A meditáláson kívül mindent csinálunk a gyerekkel

A Krisna-völgyi Búcsút teszteltük. Ha gyerekkel megyünk, az húzza a családot rendesen. Egy percre nincs megállás.

július 22. 17:44

Leteszteltük a patcai Katica Tanyát Leteszteltük a patcai Katica Tanyát

Nemcsak egy új csúszda tesztelésére mentünk. Föld alatti falmászás, traktoros vonat, mindez Zselicben.

július 1. 17:41

Nézzen legalább friss magyar filmeket az Indexen! Nézzen legalább friss magyar filmeket az Indexen!

Egy csatárnő életveszélyes bal lába, egy színésztábor-beli kavarás, és egy vak nő szerelme Elek Ferenccel. Feltettünk pár új magyar rövidfilmet a Friss Hús előző programjából.

április 9. 19:18

Debreceni diákok taroltak animációikkal a 2016-os Országos Középiskolai Filmszemlén. Az Indavideó felületén lehetett pályázni, a fesztivált pedig a budapesti Káldor Miklós Kollégiumban tartották december első hétvégéjén.

A megosztva kiadott három első díjat hozták el a debreceni Kós Károly Művészeti Szakgimnázium diákjai az animációikkal. Pál Erik 1956-os emlékeket dolgoz fel a Fragmentum filmjében, Nagyházi Beáta egy szerelmét a frontról visszaváró nőt ábrázol a Múlhatatlanban. Bedőcs Lilla, Major Kitti és Tóth Dóra a fogyasztói társadalomról alkotnak véleményt a Mindent! című filmben. 

legenda

Második díj (megosztva):
- Bűn
- Üres - dadaista kísérlet a pusztulás dinamikájáról

Harmadik díj:
De csakhamar felriadtak rémledező szemeim 

A Mundruczó Kornél vezette zsűri – aminek további tagjai Balog Judit színésznő, Kende János operatőr és Sas István reklámfilmes voltak – 82 kisfilm közül választotta ki a díjazottakat, és a fesztiválon elemezték is a filmeket.

Csodagyerekként indult egy angyalföldi cigányzenész családból, majd 1950-ben évekre kényszermunkára ítélték, ahol súlyosan megsérült. 1956-ban disszidált, így világhírű zongoravirtuóz maradt. Életét A virtuóz című dokumentumfilm mutatja be a Duna Worldön ma, születésének 95. évfordulója alkalmából, fél ötkor. Kékesi Attila és Havas Miklós filmje.

Cziffra meseszerű, fordulatokkal teli életét mutatja be a film, hogy hogyan lett az 1950-es évek füstös pesti lokáljainak bárzongoristájából a 20. század egyik legnagyobb zongoraművésze. Játékfilmes fikciós betétek, archívok és 3D fotóanimációk felhasználásával készült, olyan neves művészek szólalnak meg benne, mint Szakcsi Lakatos Béla, Vásáry Tamás vagy Balázs János. A filmet a Magyar Media Mecenatúra-program támogatta.

Az alkotók előző filmje, a Motalko teljes terjedelmében az Indafilmen itt látható

A magyar-svéd koprodukcióban, Kovács Lajos és az amerikai Ary Katz főszereplésével készült Donkey Xote című film nyerte el a 47. Montreali Diákfilmfesztivál legjobb film díját a külföldi filmek versenyében.  Az A-katógiárás fesztiválon a legjobb film díja 10 ezer dollárral jár.

Poster

A szinopszis szerint a film egy egoista, magyar származású amerikai ejtőernyősről szól, aki egyre merészebb helyekről ugrik le egyre nagyobb pontossággal. Egy alkalommal elrontja az egyik ugrását, Budapest központja helyett egy alföldi tanyán esik le.

A kis költségvetésű, 25 perces film elkészítése sokáig, két és fél évig tartott. A Magyar Média Mecenatúra Program támogatásával, 11,6 millió forintból készült. Az utómunkái öt országban, Magyarország mellett az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában, Svédországban és Cipruson zajlottak. A film rendezője Bánovits Ottó, a Stockholmi Filmakadémia hallgatója, a producer pedig Joó Tamás.