Gőzsy Kati

gk

Legelső indexes cikk (kult)2003. október

Elvesztett sajtóperek számaNulla

Indafilmezés2013. januártól

Az Indafilmbe hozott filmek száma273

Lerepül a hülye fejetek! Lerepül a hülye fejetek!

Mától az Indexen nézhető Vízkeleti Dániel kocsmakörutas diplomafilmje, amiben három kollégista indul el egy ködös éjszakán.

2020. április 29. 11:14

Itt látható a Kripta kabaré Itt látható a Kripta kabaré

Az önnön művészetük gyászszertartására érkező művész-kísértetekről szóló film most különös aktualitást kapott.

2020. április 11. 21:32

Íme a legjobb idei gimis filmek Íme a legjobb idei gimis filmek

Iskolai zaklatásról és 20-as évekbeli emberkísérletekről szóló filmet is díjaztak a 15. Országos Középiskolai Filmszemlén. Itt lehet megnézni a kisfilmeket.

2020. február 28. 10:56

Debreceni diákok taroltak animációikkal a 2016-os Országos Középiskolai Filmszemlén. Az Indavideó felületén lehetett pályázni, a fesztivált pedig a budapesti Káldor Miklós Kollégiumban tartották december első hétvégéjén.

Fragmentum

A megosztva kiadott három első díjat hozták el a debreceni Kós Károly Művészeti Szakgimnázium diákjai az animációikkal. Pál Erik 1956-os emlékeket dolgoz fel a Fragmentum filmjében, Nagyházi Beáta egy szerelmét a frontról visszaváró nőt ábrázol a Múlhatatlanban. Bedőcs Lilla, Major Kitti és Tóth Dóra a fogyasztói társadalomról alkotnak véleményt a Mindent! című filmben. 

legenda

Második díj (megosztva):
- Bűn
- Üres - dadaista kísérlet a pusztulás dinamikájáról

Harmadik díj:
De csakhamar felriadtak rémledező szemeim 

A Mundruczó Kornél vezette zsűri – aminek további tagjai Balog Judit színésznő, Kende János operatőr és Sas István reklámfilmes voltak – 82 kisfilm közül választotta ki a díjazottakat, és a fesztiválon elemezték is a filmeket.

Csodagyerekként indult egy angyalföldi cigányzenész családból, majd 1950-ben évekre kényszermunkára ítélték, ahol súlyosan megsérült. 1956-ban disszidált, így világhírű zongoravirtuóz maradt. Életét A virtuóz című dokumentumfilm mutatja be a Duna Worldön ma, születésének 95. évfordulója alkalmából, fél ötkor. Kékesi Attila és Havas Miklós filmje.

Cziffra meseszerű, fordulatokkal teli életét mutatja be a film, hogy hogyan lett az 1950-es évek füstös pesti lokáljainak bárzongoristájából a 20. század egyik legnagyobb zongoraművésze. Játékfilmes fikciós betétek, archívok és 3D fotóanimációk felhasználásával készült, olyan neves művészek szólalnak meg benne, mint Szakcsi Lakatos Béla, Vásáry Tamás vagy Balázs János. A filmet a Magyar Media Mecenatúra-program támogatta.

Az alkotók előző filmje, a Motalko teljes terjedelmében az Indafilmen itt látható

A magyar-svéd koprodukcióban, Kovács Lajos és az amerikai Ary Katz főszereplésével készült Donkey Xote című film nyerte el a 47. Montreali Diákfilmfesztivál legjobb film díját a külföldi filmek versenyében.  Az A-katógiárás fesztiválon a legjobb film díja 10 ezer dollárral jár.

Poster

A szinopszis szerint a film egy egoista, magyar származású amerikai ejtőernyősről szól, aki egyre merészebb helyekről ugrik le egyre nagyobb pontossággal. Egy alkalommal elrontja az egyik ugrását, Budapest központja helyett egy alföldi tanyán esik le.

A kis költségvetésű, 25 perces film elkészítése sokáig, két és fél évig tartott. A Magyar Média Mecenatúra Program támogatásával, 11,6 millió forintból készült. Az utómunkái öt országban, Magyarország mellett az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában, Svédországban és Cipruson zajlottak. A film rendezője Bánovits Ottó, a Stockholmi Filmakadémia hallgatója, a producer pedig Joó Tamás.