Monty Python-filmek nyerték a sorozatremake-versenyt

2005.09.27. 17:40
A Brian élete és a Gyalog galopp taroltak a legjobb, tévésorozatokból készített filmek listáján és megelőzték a Mission: Impossible és a Star Trek egész estés változatait is.

A Guardian cikke szerint a hatvanas években alakult humorista csoport tévésorozatából készített filmek szerezték meg a Radio Times nevű brit lap toplistáján az első három helyet. A Brian élete, a Monty Python: Az élet értelme, és a Gyalog galopp megelőzte az olyan mozisikereket, mint a Mission: Impossible vagy a Star Trek filmváltozata.

"A legtöbb film, amit tévésorozatból készítenek, bukásra van ítélve, mert minden epizód csak egy kis anekdota" - nyilatkozta a Guardiannak Barry Norman angol filmkritikus. "De a mozinak legalább egy kisregényre van szüksége - és egy anekdotából nehezen lesz regény."

Fiennes és Thurman a Bosszúállókban
A legrosszabbak:
Fiennes és Thurman a Bosszúállókban

A Radio Times több mint 8800 olvasója szavazott a legjobb filmes sorozatremake-re. A toplistán szerepelt még az 1993-as A szökevény, a Batman-filmek, és Brian De Palma filmje, az Aki legyőzte Al Caponét.

Az olvasók a legrosszabbakat is megszavazhatták. Az 1972-ben indult Foglalkoznak már önnel? (Are You Being Served?) című brit tévésorozat filmváltozatát 1977-ben készítették el, de úgy látszik nem sikerült megnyerni a rajongók szívét: ez a film is felkerült a borzalmas soroazatremake-ek közé.

Az Uma Thurman és Ralph Fiennes főszereplésével leforgatott Bosszúállók (The Avengers) sem tartozik a kedvencek közé, és az olvasók szerint a Scooby-Doo- és a Charlie angyalai-filmek is szégyent hoztak az eredeti tévésorozatokra.