Az Oszter-lány mégsem kapott új felkérést

2007.09.08. 17:00
Árpa Attilát faggattuk a következő filmterveiről, miután egy napilap beharangozta, hogy folytatja az Oszter apa-lánya-párossal az Argót.

"Árpa Attila az Argo második részét tervezi, amiben Oszter Alexandra is szerepet kapna" - értesült a Napi Ász. "A fiatal színésznő ráadásul saját apjával játszik majd együtt a filmben, amire eddig még nem volt példa" - írják. Bár arra sem nagyon volt példa, hogy a 28 éves Oszter Alexandrát színésznőként láthassuk: régen a Barátok Köztben volt Zsófi sógornője, most meg a Fókusz néhány jelenetében vitázott apjával a Playboy-vetkőzős fotókon, de egyik szerepkörben sem volt túl hiteles. Megkérdeztük a hírről Árpa Attilát.

"Felmerült a gondolat, hogy Argo 2 folytatódik, felmerült a gondolat, hogy Oszter Sándor szerepeljen benne és felmerült a gondolat, hogy a lánya is szerepeljen az Argóban. De ugyanakkor sok más prokjekt is felmerült. Annyi biztos, hogy a jövő évben egy közönségfilmmel jelentkezem, de három tervem is van, és csak a jövő hónapban tudom meg, melyik lesz a befutó: a trashmovie, a sötét thriller vagy a romantikus film egy híres magyarról."

- Nem a Playboy-fotók miatt jutott eszedbe az Oszter-lány?
- Nem. Sőt. Hogy pontos legyek, az első résznél volt erről szó, Sándor mondta akkor, hogy a lánya is szerepelhetne. Én mostanában nem kértem fel.

"Nem vagyok folytatásrajongó, mert ez csak még egy bőr lehúzása az előző sikerének, de most jött egy jó ötlet - magyarázza, hogy került szóba az Argo 2. - Nem árulhatok el konkrétumokat, hisz még forgatókönyvterv sincs, csak pár sör mellett talált ki Trunkó Bence az Argo egyik mellékszálából egy jó alapsztorit, de ettől nekem is kedvem lett megcsinálni."

Minderre azért kerülhet sor, mert fő munkája, a Sólyom országa című 3d-s animáció munkálatai szünetelnek. Ugyanis a 300 millió forintos filmre lassan szivárog a költségvetés. "De jövő év tavasszal az ebből készült 800 oldalas gyemekregényt kiadjuk, ezzel a Harry Potter, Gyűrűk ura sorába állunk be akaratlanul - tette hozzá - és mihelyt pénzünk lesz, folytatjuk az animációt is." A tervezett közönségfilmre az automatikusan járó normatív támogatást fektetné be, a többit már a producer hozná, aki ezúttal nem Árpa lesz, ő "csak" rendezné.