Lindsay Lohant lealázta a Simpson család

2007.07.30. 17:40
Messze felülmúlta a várakozásokat a Simpson család régóta várt szélesvásznú bemutatkozása. A rajzfilm már a bemutató után három nappal behozta a gyártás költségét. Lindsay Lohan friss filmje viszont csak az amerikai toplista kilencedik helyén debütált.

A Simpson család
A várakozásoknál kétszer jobban teljesített első hétvégéjén a Simpsons-mozi, jelenti a Deadline Hollywood Daily. Az Államokban 71 millió dollár bevételt hozott, világszerte összesen 96 milliót. A forgalmazó Fox szerint a rajzfilm ezzel jobban indított, mint bármelyik eddigi Pixar-film, és a 2D-s rekordert, az Oroszlánkirályt is maga mögé utasította.

Már a Simpsons pénteki 30 milliós első napi bevétele megdöbbentette a filmipart, mert ez több, mint amennyit a nyár egyik sikerfilmje, Transformers ugyanennyi idő alatt keresett. Ezzel az eredménnyel a mozi megszerezte a tizenhetedik helyet a legjobb nyitónapok ranglistáján, közvetlenül a Star Wars II - A klónok támadása után. A gyártás költsége így máris visszajött, a rajzfilm a marketingköltségeket nem számítva 75 millió dollárba került. Sokat spóroltak azon, hogy az animáció egyes részeit Dél-Koreában készíttették, ahogy a tévésorozatnál is áttértek erre a költséghatékony verzióra.

Alul indított Lindsay Lohan

A toplista második helyére futott be a múlt heti győztes, az Adam Sandler főszereplésével készült melegvígjáték. Az I Now Pronounce You Chuck And Larry a Simpson családnál jóval kevesebbet, 19 milliót hozott, kettővel többet, mint a Harry Potter és a Főnix rendje. A varázslótanonc és krumpliorrú osztálytársa világszerte már több mint 690 milliót szedett össze.

15 milliót keresett a nőnek öltözött John Travolta a Hairspray című vígjátékkal, az ötödik helyet a Transformers szerezte meg 11 millióval, az alakváltó robotok összbevétele a félmilliárd dollárt közelíti. A nikotinmentes John McClane akciója ezen a hétvégén 5,3 milliót ért. A horrorfilmben sztriptízelő Lindsay Lohan csúnyán elbukott, miután az I Know Who Killed Me mindössze 4,3 milliós bevételt hozott, és a premier hétvégéjén csak a kilencedik helyet csípte meg.