Tiltott a simpsonos Simpsons

2007.05.15. 11:39
O.J Simpsonnal a főszerepben rajzolták újra ismeretlen készítők a Simpson családot, de a sorozatot gyártó 20th Century Fox felszólította a Broadcaster.com nevű videómegosztót, hogy távolítsák el az epizódokat. A Google-nél egyszer már sikerrel jártak.

Kiverte a biztosítékot a 20th Century Fox vezetőinél egy internetes Simpson család-paródia, amiben Homer Simpson helyett O.J. Simpson a főszereplő, írja a BBC. Az eredeti rajzfilmsorozatot gyártó stúdió megkérte a Broadcaster.com-ot, ahonnan a videók elérhetők, hogy távolítsák el őket.

A webszájt egyelőre csak annyit ígért, hogy megvizsgálják az ügyet. "Tiszteletben tartjuk azoknak a jogait, akik videókat töltenek fel az oldalunkra. Szeretnénk jogilag tisztán eljárni, hogy a felhasználóink legálisan jussanak hozzá a videókhoz" - nyilatkozta a Broadcaster.com vezérigazgatja, Martin Wade.

Azt hitték, hogy nyaralni menek

Az O.J. Simpsons - Az elveszett epizódok című paródia első darabja azzal a megtörtént esettel kezdődik, amikor a Fox tévécsatornáján adásba nem került interjújában az exfocista elmesélte, hogyan ölte volna meg a feleségét. Mint ismeretes, a sportolóból lett színészt 1994-ben azzal vádolták, hogy meggyilkolta feleségét, Nicole Brown-t és annak szeretőjét, Robert Goldmant, de végül az egyik leghíresebbé vált perben felmentették az ellene felhozott vádak alól. Az ügyészek bizonyítékai szerint az elkövető nagy valószínűséggel az egykori sportoló volt,viszont sikerült megnyernie az esküdteket. De visszatérve a rajzfilmekre: egy másik epizódban O.J. Simpson Irakba viszi a gyerekeit, hogy arabokat ölhessenek. De inkább a sportoló támad gyilkos ösztöneinek engedve többször a fiára: egyszer fojtogatja, a másik részben henteskéssel szaladgál utána.

A Fox egyelőre nem kommentálta a Broadcaster.com válaszát, de korábban is keményen léptek fel, ha szerzői jogot sértő esetbe botlottak. Januárban a stúdió rákényszerítette a Google-t, hogy a videómegosztó szájtjáról távolítson el néhány Simpsons-epizódot. Viszont ha sikerül is elérniük, hogy a Broadcaster.com levegye a videókat, azok a Youtube-on is elérhetők, ahol csak az első részt több tízezren látták, és négy és fél pontot szavaztak meg a filmeknek az ötből.