Zelma, Rajmund
-7 °C
-3 °C

Steven Spielberg a Disznó-öbölről készít filmet

2005.01.03. 09:59
Márciusban kezdi forgatni a Dominikai Köztársaságban a 44 évvel ezelőtti, a kubai Disznó-öbölbeli amerikai intervencióról szóló filmjét Steven Spielberg. A film főszereplői Jack Nicholson, Al Pacino és Angelina Jolie lesznek. Valamennyien közismerten a Kuba-ellenes washingtoni embargó-politika ellenzői.
A rendező ötnapos terepszemle után választotta ki az ideális színhelyet, a karibi sziget északi részén lévő Samana-partot. A produkció már megkapta a forgatáshoz szükséges engedélyeket a dominikai kormánytól - írta az Il Messagero című olasz lap.

A film főszereplői Jack Nicholson, Al Pacino és Angelina Jolie lesznek. Valamennyien a Kuba-ellenes washingtoni embargó-politika ellenzői.

A film annak az 1200, Castro-ellenes, az amerikai hírszerző szolgálat (CIA) által kiképzett és felfegyverzett kubai menekültnek és amerikai támogatóinak történetét meséli el, akik 1961. április 17-én sikertelenül próbáltak partra szállni Kubában, hogy puccsot hajtsanak végre a forradalmi kormány ellen. A Disznó-öböl (Playa Girón) kudarca azóta is a kubai rendszer forradalmi legendáriumának fontos eleme.

Steven Spielberg 2002-ben azzal kavart nagy port, hogy együtt ebédelt Kubában Castróval, majd szót emelt az USA által Kubát sújtó, negyven éve tartó kereskedelmi embargó befejezésért.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Álom Nászút

Felejthetetlen élmény várja a világ legszebb tengerpartjain.