Neten Nimród véres átverése

2007.02.27. 10:04
Elkészült Antal Nimród Amerikában forgatott filmjének, a Vacancynek végleges változata, az előzetes pedig felkerült a netre. A Kontroll rendezőjét a saját maga vágta trailerről kérdeztük, amiben csótányok és egy perverz gyilkos ijesztegeti Kate Beckinsale-t, miközben Luke Wilson próbál ura lenni a helyzetnek.
A napokban készült el a magyar rendező Kate Beckinsale-el és Luke Wilsonnnal forgatott thrillerének végleges változata. "Maximálisan elégedett vagyok vele, nagyon tetszeni fog a mozinézőknek - dicséri a végeredményt a Kontroll Los Angelesben tartózkodó rendezője. - Egy szórakoztató és ijesztő filmet sikerült elkészíteni. És elegáns is." A Vacancy-t egyelőre csak a filmet gyártó stúdión belül látták. "A Screen Gems vezetője kifejezetten büszke rá, és az egyik legjobb filmjének nevezi" - állítja Antal.

A Vacancy klausztrofób hangulatú előzetesében a Szuper Exnőmből és a Kőkemény családból ismert Luke Wilson itt egy töketlen férj, az Underworld vámpírlányaként ismert Kate Beckinsale pedig öregasszonyosan vastag pulóverekbe öltözik. Miután a pár eltéved az éjszakai országúton, egy csótányokkal teli motelben szállnak meg. Találnak egy élesben felvett kínzást dokumentáló videókazettát és rájönnek, hogy a szobájuk be van kamerázva. Még a motel portása is részt vesz abban, hogy snuff film készüljön a párról (keretes). A trailerben az a szoba is feltűnik, ahonnan a gyilkosságokat irányítják.

Sok a ruha

Elég sok részlet lelepleződik benne. Miért? , kérdeztük Nimródot. "A marketing azt diktálja, hogy minél több dolgot dobnak oda a nézők felé, annál több embert tudnak elérni". Az egyébként Amerikában született magyar rendező a Kontroll sikere után, két évvel ezelőtt ment vissza a tengerentúlra, ahol hét filmterve is volt, ez, ami végül össze is jött, a nyolcadik, felkérésre készült. "Két előzetese készült, és megengedték, hogy az egyiket én vágjam. Ez került fel az internetre - meséli. - Átfutottam a filmet a vágókkal, kiválasztottam olyan képeket, amik izgalmasak. Egy a Kontrollhoz hasonló struktúrából indultam ki."

"Hogy tetszett?" - kérdez vissza. Tetszett, jó ez a klausztrofób hangulat és a zajzene a hátérben, az őrült motelportás és Luke Wilson karaktere is tetszik benne. De: Kate Beckinsale miért lett ennyire beöltöztetve? "Ha elmondanám, hogy az előzetesben miért van úgy felöltözve - válaszolja -, akkor további dolgokat lőnék le. A ruha lelkiállapotot tükröz."

A rendezőt a vasárnapi Oscar-gáláról is megkérdeztük. "Pont az nyert, akinek drukkoltam - mondja a díjkiosztóról. - Scorsese bácsinak nagyon örültem, megérdemelte. A Bábelen például látszik, hogy a rendező nagyon tehetséges, de mozinézőként inkább egy Téglára ülök be, mint egy Bábelre."
Snuff film:
"A snuff-film olyan film, amiben embereket élesben kivégeznek, majd a felvételt eladják. Azok a videók például, amiken terroristák fejezik le áldozataikat, nem számítanak snuff-filmnek" - fejtegette az Indexnek korábban Antal Nimród. A belső hotelben játszódó jeleneteket a Sony stúdiójában vették fel, a külsőket a Los Angeles melletti sivatagban.