Wallace és Gromit mindenkit lenyomott

2005.10.10. 12:48
A brit agyaganimációs film 16 millió dolláros bevétellel nyitott a tengerentúli mozikban, amivel vezeti a toplistákat.
A Wallace és Gromit és az elvetemült veteménylény jobban debütált, mint Al Pacino vagy Cameron Diaz új filmje a tengerentúlon. A brit agyaganimációs családi film 16,1 millió dolláros bevétellel nyitott, amivel vezeti az amerikai toplistát.

Második helyen az előző hetek nagy mozisikere, a Jodie Foster főszereplésével készült repülőgépben játszódó pszicho-thriller, a Légcsavar áll: 10,7 millió dollárt gyűjtött az eddigi 50 millióhoz. Harmadik helyre került Cameron Diaz Egy cipőben című mozija a vártnál gyengébb (10 milliós) bevétellel, Al Pacino új filmje, a Two for the Money pedig a negyedik helyen debütált 8,4 millió dollárral.

A Wallace és Gromit-film szinopszisa szerint "Wallace és Gromit még a szokásosnál is komolyabb megpróbáltatásoknak néz elébe. Minden szépen indul: megnyerik a kerületi óriászöldség-bajnokságot, ám hirtelen egy vegetáriánus szörny bukkan fel a környéken".

A szereplőknek olyan világsztárok kölcsönzik a hangjukat, mint Helena Bonham Carter, Ralph Fiennes és a Cold Feet együttesből John Thomson. A filmet október 27-én mutatják be a magyar mozik.