Egy orosz film Tarantino új kedvence

2005.03.31. 20:37
Quentin Tarantino az évtized szimbóluma: a múlt heti Empire Awards díjátadó ünnepségén az Icon of the Decade-díjat vehette át a London egyik legszebb műemlék-épületében, a Guildehallban szervezett ceremónián. Tarantino köszönőbeszédében egyrészt azt mondta, hogy az angol közönség szerinte "nagyon klassz" (really cool), de előadása legnagyobb részében - sokak meglepetésére - egy másik filmről beszélt. Méghozzá egy olyanról, amelyhez neki magának semmi köze. Méghozzá egy orosz filmről.

Az Éjszakai őrség (Nocsnoj dozor) nagyköltségvetésű, különleges fantasy-thriller, mely korunk Moszkvájában játszódik. A Twentieth Century Fox vezetőinek annyira megtetszett a film speciális látványvilága és stílusa, hogy nemcsak az Éjszakai őrség nemzetközi jogait vásárolták meg, hanem rögtön még két rész forgatására is szerződtek az alkotókkal. A történet szerint a jó és rossz birodalmának épp Moszkván halad át a határa, így a határ őrei is e városban bujkálnak.

"Elképesztően jó film!" - lelkendezett Tarantino az összesereglett díjazottak, Matt Damon, Julie Delpy, Kate Winslet és a többi sztár előtt. "Ez a film lesz az év Gyűrűk urája. Imádom. Egyszerűen imádom!"

Éjszakai őrséget nyáron mutatják be a magyar mozik.