A szökőár sújtotta területekre utazik Jackie Chan

Index, Nemzeti Sport
2005.04.05. 16:38
Jackie Chan ebben a hónapban utazik majd a szökőár sújtotta Indonéziába, ahol többek között a legsúlyosabb károkat elszenvedett Aceh tartományba is ellátogat. Chan reméli, hogy április 18-a és 20-a között már a helyszínen lesz, de utazásainak részletei még nem tisztázottak - mondta a színész Eric Tsang, aki úgy tervezi, hogy elkíséri útjára a harcművészeti filmek sztárját.

Jackie Chan rengeteg nagysikerű hollywoodi akciófilmben játszott, ilyen volt például a Csúcsformában két része, az Új csapás, a Londoni csapás és A szmokinger. Chan azt is bejelentette, hogy egy január 7-én rendezett koncert alkalmából az árvízkárosultak részére közel 4,8 millió dollár gyűlt össze. A koncert létrejöttét többek közt olyan nevek segítették, mint Jet Li, Jacky Cheung, Andy Lau és a taiwani pop-díva, Chang Hui-mei. "Nagyon örülök és büszke vagyok, hogy Hongkong ilyen módon hívja fel magára a világ figyelmét" - mondta Chan. "Volt olyan hongkongi is, aki több, mint háromszor adakozott."

A színész azt javasolta, hogy ezentúl évente szervezzék meg a rendezvényt, hogy egy alapítvány keretein belül pénzt gyűjthessenek más katasztrófák áldozatainak is. Az adományok a Vöröskereszt, az Üdvhadsereg, az ENSZ Gyermekalapja, az Oxfam és a World Vision szervezetek által jutnak el a károsultakhoz.