Oliver Stone új filmre készül

2005.04.28. 13:13
Stone rendezheti majd James Ellroy írásának filmes adaptációját, a The Night Watchmant, ami egy kegyvesztett rendőr történetét meséli el, aki azt a célt tűzi ki maga elé, hogy megszabadítja a rendőrséget a korrupciótól.

A filmet már jó ideje tervezik, az anyagi támogatást Avi Lerner vállalta el, a tulajdonában lévő Millenium Films zászlaja alatt. Az eredeti elképzelés szerint Spike Lee rendezte volna a Keanu Reeves főszereplésével készülő filmet, de ő végül lemondta a felkérést, hogy helyette a Universal Pictures-nek elkészíthesse az Inside Mant.

A The Night Watchman kapcsán korábban már több más rendező is szóba került, köztük David Fincher, és Bruce Berman, akik a Regency Enterprises, illetve a Warner Bros. Pictures gyártásában rendezték volna a filmet. A jelenlegi gyártók már várják John Ridley módosított forgatókönyvét, hogy végre lezárhassák a Stone-nal és Keanu Reeves-szel folytatott tárgyalásokat.

Stone ismertebb filmjei a JFK - A nyitott dosszié, a Született július 4-én, A szakasz, a Született gyilkosok, és a legújabb, a Nagy Sándor, a hódító, ami 300 millió dollárba került, de csak 168 millió dollárt hozott készítőinek világszerte.