Ganxsta instruálja Jumurdzsákot

2006.07.02. 22:41
Elkészült a Gárdonyi Géza: Egri csillagok című regény ihlette Jumurdzsák gyűrűje interaktív film és kalandjáték, jelentették be az alkotók az Egerben tartott sajtótájékoztatón.


"Egerről és Gárdonyi Géza regényéről olyan film készült, amelyet nem nézni, hanem játszani kell. A főhős (akit Görög László alakít) nélkülünk nem tudja mit kell tennie" - mutatta be a produkciót Pierrot, aki saját Private Moon nevű stúdiójában készítette az interaktív filmet és kalandjátékot. Nyáron korlátozott számban, a film egy négyórás változatát hozzák ki, tesztelés céljából, a teljes projekt, amelynek játékideje 20-24 óra, szeptemberben kerül a nagyközönség elé.

Pierrot, aki egyben a történet forgatókönyvírója, a sztori lényegéről elmondta: egy amerikai újságíró Egerben tölti szabadságát és mindenféle megoldandó rejtéllyel találkozik. Ennek során kalandos úton fel kell göngyölítenie Gárdonyi életét, a regény történetét, és mindennek helyszíne a mai Eger. Az interaktív filmet a város harminc helyszínén forgatták, és egy másfélórás film készült el, amelyben 700 speciális panorámakép segítségével közlekedhetünk Egerben. A filmet dvd-n adják ki, használata nem igényel speciális számítógépeket és technikát - jegyezte meg az alkotó.

A főszereplő Görög partnere Jordán Adél, de játszik benne még Pásztor Erzsi és "az öreg Bárdy Gyuri bácsi", aki Várkonyi Zoltán filmjében Jumurdzsákot alakította és Ganxsta Zolee is.