Jude Law mégsem lett zakkant szuperhős

2007.07.30. 14:21


A brit szívtipró helyett Matthew Goode játssza Ozymandiast a készülő Watchmen mozifilmben, adta hírül a Variety. A neurotikus szuperhősöket életre keltő színészek listája eddig szinte naponta változott, a végleges szereposztást a hétvégén megrendezésre került San Diego-i Comic Con-on árulták el a készítők.

Ozymandias az eredeti történetben a világ legokosabb embere, aki kiszállt a nyűggé váló szuperhősbizniszből, és már egy vállalatbirodalmat igazgat. A sors azonban újra összehozza őt a régi harcostársakkal, mikor a Komédiás névre hallgató hőst holtan találják. Ez a rendhagyó történetkezdés nem véletlen, Alan Moore képregényében nincsenek lobogó köpönyeges, gáláns lovagok, csak a vietnámi háború poklában becsavarodottak.


Sokáig úgy volt, hogy a komplexusos Night Owlt, aki csak a James Bond-kütyüi közt érzi jól magát, Keanu Reeves játssza, végül Patrick Wilsoné lett a szerep. Az előzetes hírek szerint Kate Winslet lett volna Silk Spectre lánya, aki családi hagyományként kapta a hősködést, holott sosem akart világmegmentő lenni. Őt most Malin Akreman kelti életre.

A történet legtitokzatosabb figurája, a maszkos-ballonkabátos Rorschach szerepe Jackie Earle Haleynek jutott, míg a magát Dr. Manhattannek nevező, két lábon járó atombombáé Billy Crudupnak.