Gyorshírek: Elrontották az Alien-rajongók karácsonyát

2007.12.26. 11:59

  • Az AVP 2 "kitűnő példa arra, hogyan rombolhatja le a mítoszt a stúdiók baromsága és két megszállott fanatikus" - írja a filmcrtitic.com. Az Aliens VS Predator: Requiem 9,48 milliót kaszált a tegnapi amerikai bemutatón, minden idők harmadik legjobb december 25-ei bevételét produkálva ezzel az Ali és a Kapj el, ha tudsz után. A kritikusok és a bloggerek azonban lesújtó véleménnyel vannak a filmről, a Rotten Tomatoeson mindössze 14 százalékot kapott (összehasonlításképp: a sokat szidott első részre 22 százalékot adtak ugyanitt), a Cinemablenden öt csillagból másfelet. Kár érte, a trailer alapján ígéretes filmnek tűnt, pláne, hogy a rendezők (a korábban speciális effektekért felelős testvérpár Greg és Colin Strause) nagy rajongói az Alien- és Predator-filmeknek. A január 31-ei magyarországi premier után meglátjuk, igazuk volt-e a külföldi kritikusoknak. (via slashfilm & rottentomatoes)
  • Hivatalosan még nem tudni, ki lesz a Pixar legújabb animációs filmjének, az Upnak a főszereplője, de a bloggerek biztos forrásokra hivatkozva állítják: a Disney fiókstúdiójában a szélmalommal harcoló Don Qiujote vázlatrajzai készülnek. Annyit már most is tudni lehet, hogy a 2009-ben debütáló Pixar-rajzfilm főhőse egy vándorló kardforgató lesz, aki szörnyekkel és más gonosztevőkkel vív meg, de bármi történjen is körülötte, délután fél négykor leül ebédelni. A rendező Pete Docter, aki a Toy Story elkészítésében még csak íróként és animátorként vett részt, a Szörny Rt.-t viszont már direktorként jegyzi. Az Up forgatókönyvét Bob Peterson írja, aki a Némó nyomábannal és a L'ecsóval a háta mögött már igazi veteránnak számít a szakmában. Cervantes klasszikusának rajzflmes adaptációjával Walt Disney egyik régi nagy álma valósulhatna meg. (via cinemablend)
  • Felkerült a netre egy rövid Knight Rider-reklám, amiben az új KITT (egy felturbózott Ford Mustang) konzervhangon odaköszön a főszereplőnek, aztán elrobog az éjszakába. Mi azért jobban örültünk volna, ha kiderül, hogy a "Hello Mike!" David Hasselhoffnak szól, vagy egy Bundesliga-sérós kölyöknek, aki a remake-ben illegális gyorsasági versenyekre viszi az apjától nyúlt kocsit, ahelyett, hogy a bűnözőket üldözné. (via slashfilm)