Gyógyszer-túladagolásban elhunyt Heath Ledger [update: 2008.01.23.01:17]

2008.01.22. 23:19
28 éves korában vélhetően gyógyszer-túladagolásban elhunyt Heath Ledger. Az ágya mellett két doboz altatót találtak, búcsúlevelet nem hagyott. "A halál pontos okát még nem állapítottuk meg - nyilatkozta a New York-i rendőrség szóvivője.  - Ez a szerdai vizsgálatok után derülhet ki."



A hírek szerint az ausztrál színészre helyi idő szerint 15:26-kor a házvezető talált rá egy Broome Street-i apartmanban New Yorkban, miután megérkezett hozzá a masszőr, de hiába kopogtatott. A holttest még mindig a lakásban van, a tévéstábok és az újságírók a ház előtt tolonganak. (Itt egy videó erről, amin egy nyomozó beszél.)

[update] A holttestet elszállították magyar idő szerint éjjel 1:20 körül. A rendőrök barikádokkal tartották távol a háromszáz odasereglett fotóst és leskelődőt.

A Túl a barátságonért Oscar-díjra jelölt színész utolsó munkájában, Christoher Nolan Dark Knightjában Batman legnagyobb ellenségét, Jokert játssza. Tavaly vált el feleségétől, Michelle Williamstől, akitől egy kétéves kislánya van.

Ledger alakította a Szörnyek keringőjében Billy Bob Thorton fiát, de játszott a Mel Gibson-féle Hazafiban, a Grimmben, a Casanovában, a Lovagregényben és a 10 dolog, amit utálok benned című romkomban.

Még sok cikk+hírfolyam:
CNN>>
Wikipedián az életrajza>>
IMDb>>
Gawker>>

NY Post>>
Rengeteg cikk a GoogleNewson>>
Reuters>>
(via AP)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport