Gyorshírek: Van Damme újabb tíz karatefilmet akar

2008.03.05. 09:59
  • A Wachowski-testvérek IMAX-verziót is készítenek a Speed Racerből, ami a normál változattal együtt, május 9-én kerül majd a mozikba. "A film kaszkadőrmutatványok és speciális effektek sorozata, így ideális választás hozzá az IMAX-technológia" - mondta a rendezőpáros, akinek nem ez az első filmje, amit háromdimenzióssá alakítottak át: készült már korábban IMAX-verzió a Mátrix-trilógiából és a V mint vérbosszúból is. (via cinemablend)
  • Gal Gadot, a 2004-es Miss Izrael lesz a dögös női főszereplő a soron következő Halálos iramban mozifilmben. A 2009 júniusára elkészülő folytatásban összeáll az előző hátom rész aszfaltbetyár-válogatottja (Vin Diesel és Paul Walker), hogy együtt pörgessék maximumra a legmenőbb autók fordulatszámát, és nyúlják le a maffiózók legjobb nőit. (via cinemablend

  • Van Damme, aki legutóbbi MTV-interjújában szerényen "a videókorszak királyának" nevezte magát, tíz filmet tervez leforgatni a következő tíz évben, utána valószínűleg visszavonul. A spárgázós kickbox örökifjú fenegyerekét legközelebb a The Shepherd: Border Patrolban láthatják a rajongók. Van Damme New Orleans-i detektívet alakít, aki jól szétpofozza a leszerelt tengerészgyalogosok Mexikóhoz kötődő drogcsempész-hálózatát. A 2008. június 4-re beharangozott Codename: J.C.V.D. már egy családi vígjáték(!) lesz, amiben az alkoholista, börtönviselt, izomagyú főszereplő hazautazik Brüsszelbe a szüleihez, hogy rendbehozza az életét. "Azt hiszem, ez lesz az eddigi karrierem legjobb filmje" - dicsekedett az interjúban Van Damme, majd hozátette: a film premierje Cannes-ban lesz. (via MTV.com)

  • Michael Bay az adókedvezmények miatt philadelphiai helyszíneken szeretné leforgatni a Transformers 2-t. Az óriásrobotok első mozifilmje Kaliforniában és Új-Mexikóban készült, 150 millió dollárból. A Transformers 2 forgatása idén júniusban indul, és már az amerikai bemutató időpontja is megvan: 2009. június 26.(via slashfilm)