Gyorshírek: Nem foroghat római templomokban a Da Vinci-kód előzménye

2008.06.17. 09:50
  • "A film témája ellentétben áll a keresztény tanokkal" - nyilatkozta az egyházkerület szóvivője, Marco Fibbi, miért nem engedélyezik a római templomokban az Angyalok és démonok forgatását, amit a forgatókönyvírók sztrájkja miatt később kezdtek. Az egyház még mindig fel van háborodva amiatt, hogy a Da Vinci-kódban Jézusnak felesége van, és az Opus Dei egy bérgyilkos szekta. Az előzményeket feldolgozó film az Illuminati nevű titkos társaság akciójáról szól, akik saját emberüket ültetnék a pápai trónra, és fel akarják robbantani a Vatikánt. A stáb eredetileg két templomban, a Santa Maria del Popolóban és a Santa Maria della Vittoriában szerette volna lefilmezni Caravaggio festményeit, Bernini szobrait, és a Rafaello tervei alapján készült kápolnát. A templomokról csak külső felvételek készülhettek, és valószínűleg Hollywoodban fogják elkészíteni a római templombelsők másolatát, mindezt jelenleg Nápoly közelében található casertai királyi palota márványcsarnokaival helyettesítik. Az Angyalok és démonokban ismét Tom Hanks játssza Langdon professzort, a nője Ayelet Zurer, és Ewan McGregor is szerepel a filmben, amit 2009 májusától vetítenek. (via yahoonews) Kép a forgatásról:

  • A legújabb The Dark Knight-videóban a Kétarccá változott Harvey Dent államügyészt (Aaron Eckhart) láthatjuk, ahogy a rohadó zombifejével ijesztget egy öreg alkoholistát. Christopher Nolan Batman-filmjét augusztus 7-től vetítik a hazai mozik. (via cinemablend)

     
  • Beindult a Pokolfajzat 2 reklámhadjárata: az Adidas limitált szériás, Hellboy-fejjel díszített, fekete-tűzvörös cipőket dobott piacra, a Dark Horse képregénykiadóval karöltve. A Stan Mid-Hellboy csukák ára 150 dollár (23 910 forint), a Forum Mid-Golden Army-ké 100 dollár (15 947 forint). A tartalék cipőfűzők mellé egy mini-képregényt is adnak. További jó hír a rajongóknak: a UIP-Duna előrehozta Hellboy 2 hazai bemutatóját október 30-ról augusztus 21-re.(via slashfilm)

    fotó: Slashfilm