Antal Nimród nem akarta Vin Dieselt

2009.11.30. 12:14 Módosítva: 2009.11.30. 13:47
  • November 25-én mutatták be Amerikában Viggo Mortensen legújabb filmjét, a The Roadot, amiből a rajongók nagy bánatára hiányzott az eredeti Cormac McCarthy-regény legsokkolóbb kannibáljelenete, a csecsemősütés. "Nem akartunk közeli képet egy ropogósra égő kisbabáról" - indokolta a döntést John Hillcoat rendező. Az apa-fiú kapcsolatra koncentráló The Road bejött a kritikusoknak (8,3 pont az IMDb-n, 71 százalék a Rottenromatoeson), viszont a bemutató óta még csak 2 millió dolláros bevételt termelt. (via cinemablend)
  • "Az eredeti Predátor film azért volt jó, mert egy igazi ember volt a jelmezben, és egy igazi dzsungelben ugrált. Így csináljuk mi is, egy hónapig forgatunk Hawaiion, ahol nagyon látványos helyszíneket találtunk - mondta Antal Nimród a comingsoon.comnak adott interjújában a Predatorsról. - Mindenkit megleptünk, amikor bejelentettük, hogy Adrian Brody kapta meg a főszerepet. De nem akartuk Vin Dieselt, vagy egy másik, Schwarzenegger-alkatú kolosszust, mert ha megnézed, Afganisztánban és Irakban most sokkal vékonyabb katonák harcolnak." Az interjúból az is kiderül, Antal Nimród igazi Predátor-rajongó (14 éves kora óta ott lóg a falán az első mozifilm plakátja), és az új részt azért rendezheti ő, mert Robert Rodrigueznek bejött a Kontroll és az Armored is. A Predators operatőre egyébként Pados Gyula, a forgatókönyvet Robert Rodriguez és egy elsőfilmes szerzőpáros, Michael Finch és Alex Litvak írták. A forgatás még egy hónapig tart, amerikai premier 2010. július 7-én. (Nimróddal egy éve készült interjúnk itt olvasható.)
  • Az uruguyi Federico Alvarez lehet az új Neill Blomkamp: a lenti, YouTube-ra kitett óriásrobotos inváziós filmjére felfigyelt a Pókember és az Evil Dead rendezője, Sam Raimi, és azonnal szerződtette a Panic Attack 40 milliós költségvetésű változathoz. Alvarez már kapott is 1 millió dollár támogatást a forgatókönyv megírásához, és a társszerzőjével, Rodolfo Sayaguésszel valamint a barátnőjével beköltözhetett egy Los Angales-i villába, amihez még kocsi is jár. (via slashfilm)