Persze, a filmet csak azért állítjuk meg

2011.04.27. 13:47

Egy jó fenék, egy fel nem vett bugyi és egy jó poén mellett az alkotók belső poénjait állítjuk meg a legtöbbször. Gyűjtsük össze a saját listánkat, mert az elsőre kevés, amit a Lovefilm, az egyik legnagyobb filmstreamelő oldal készített iszonyú sok felhasználójukkal.

st

Sharon Stone kihallgatása közben keresztbe teszi a lábát az Elemi ösztönben, és nincs rajta bugyi. Érthető, ha ezt a jelenetet állították meg a legtöbbször (31 százalék), én is megtettem, mert nem hittem el. Paul Verhoeven egy Indexnek adott interjúban elmesélte, hogy Stone-nak egy ebédnél mesélte ezt az egyetemi történetét, és annyira megtetszett neki, hogy végül megcsinálták.

Jennifer Lopez kevés filmes listára kerülhet fel teljesítményével, de híres fenekével könnyedén. Például az Ilyen a formám című filmben meztelen feneke a hírek szerint a második legtöbbször megállított jelenet volt (16 százalék választotta).

A harmadik helyen az 1977-es Csillagok háborúja került, amiben az egyik birodalmi rohamosztagos beveri a fejét a szemöldökfába (15 százalék).

A Szerepcserében Jamie Lee Curtis villant, felsőtestet, ez sokakat érdekel, én tuti nem állítanék meg ott semmit, de a válaszadók 8 százaléka igen.

Jessica Rabbit elképesztően jól nézett ki az 1988-as Roger nyúl a pácban című filmben. Az élő szereplőket animációval keverő kedves filmben Jessicánk Bob Hoskinsszal taxizik, amikor ütköznek, majd mindketten kiesnek az autóból. Ekkor történik a baleset, hogy Jessicának felemelkedik a szoknyája, és nincs alatta semmi.

A lista meglepetése a Harcosok klubja, amit sajnos rossz helyen állítanak meg a kedves nézők! A listára ugyanis az került fel, amikor Brad Pitt felvillan a kórházban, pedig a legendás jelenet a film második harmadában van, amikor David Fincher egy hatalmas péniszt vág bele egy kockányira az éppen folyó történetbe pont úgy, ahogy ezt korábban Tyler Durden elmeséli.

A Vasember 2-t akkor állítják meg a szolgáltatás előfizetői, amikor feltűnik Amerika kapitány pajzsa, pedig a rendező, Jon Favreau elárulta, hogy csak egy belső poén volt.

Az Oroszlánkirályban Simba, Pumbaa és Timon döglenek az éjszakában, nézik az eget, amikor felettük porfelhő jelenik meg és kiírja az SFX-et, vagyis a különleges effektek csoportjának rövidítését. A vicc nem biztos, hogy annyira jól sült el, mert sokan sex-et olvastak ki a porfelhőből.

Az eredeti Tronban, amit szerzőnk is visszasírt, Pacman jelenik meg egy rövid cameoban, ez a nyolcadik helyre volt elég.

A lista végére szorult Stanley Kubrick utolsó filmje, a Tom Cruise és Nicole Kidman főszereplésével készült Tágra zárt szemek című mozi, amiben Nicole Kidman sokat meztelenkedik, vagyis sokszor megállították.

De mi van a mi listánkkal? Gyűjtsük össze, mi melyik filmet és mikor állítjuk le. Lehetőség szerint legyenek magyarok. Az Üvegtigris 3-ban nyilván mindenki leállította Szabó Erika minden jelenetét, de most igyekezzünk összegyűjteni még sok-sok ilyet.