Rekordot döntött a Másnaposok 2.

2011.05.29. 22:31

Minden idők legjobban bemutatkozó vígjátéka lett a Másnaposok 2: négy nap alatt eddig 118,1 millió dolláros bevételt termet az amerikai mozipénztárakban, és elemzők szerint ehhez hétfőn még hozzátehet legalább húszmilliót. Ilyen jó adatokkal eddig egyetlen komédia sem szerepelt az amerikai bevételi listákon.

hangover

A film a világ többi részén szintén kiváló számokat hozott, negyven országban 59 millió dollárt keresett a gyártó Warner Brothersnek, ami háromszorosa az első rész eredményének. A film a briteknél 16,4 millió dollárt keresett eddig, ennyi pénzt amerikai vígjáték még soha nem hozott arrafelé a premier napjaiban.

Egy újabb rekordot is megdönthet a film: ha összbevétele tényleg meghaladja a 134,4 millió dollárt, akkor a Másnaposok 2 lesz az öt nap alatt legtöbbet kereső korhatáros film. A jelenlegi rekordot a Matrix Reloaded tartja.

Második helyen szintén egy folytatás, a Kung Fu Panda 2 áll 54,6 millió dollárral, de erre a filmre drágábbak voltak a jegyek, mivel 3D-s termekben vetítik. Az animációs film, amiben többek között Angelina Jolie, Jack Black, Dustin Hoffman és Gary Oldman is megszólal, külföldön jobban teljesített (57 millió dollár), Kínában pedig minden idők második legnagyobb bevételt hozó külföldi premierjének bizonyult.

Az amerikai mozipénztárak magas bevételét a négynapos ünnepnek is köszönhetik a forgalmazók, hétfőn lesz ugyanis a Memorial Day, a háborúkban elesett amerikai katonák emlékét megőrző nemzeti ünnep.