Aniston szexmániás fogorvosként toplistás

2011.07.18. 09:43

168,6 millió dolláros jegybevétellel döntött rekordot Amerikában és Kanadában a Harry Potter-saga utolsó darabja a bemutató hétvégéjén. A bemutató napján 92,1 millióval lett a mindenkori első. A hétvégi rekordot eddig a 2008-as Batman-film, A sötét lovag tartotta, a nyitónapét pedig a vámpíros tiniregényből készült Alkonyat - Újhold.

A 2D Micimackó lecsúszott a 10-es listán Harry Potter árnyékában, de legalább csak 30 millióból készült. Az eheti második helyezett Transformers harmadik része viszont az idei legjobb amerikai bevételt tartja. A Förtelmes főnökök vígjáték is jó helyezést kapott, ebben Jennifer Aniston szexmániás fogorvost alakít (július 28-án lesz itthon bemutatva). A Verdák 2 úgy tűnik, nem hozza a várt, 200 milliós határt, de ezt a nemzetközi bevételek ellensúlyozzák.

Potter hatalmas bevételét az elemzők a jó kritikáknak is tulajdonítják, valamint, hogy ez a széria egyetlen, végig háromdimenzióban vetített darabja. Ez lesz az első egymilliárdot meghaladó bevételű Potter-mozi.

A sorozat a filmipar harmadik legsikeresebb szériája a James Bond és a Csillagok háborúja után, a korábbi hét rész összbevétele 6,4 milliárdot hozott a gyártó Warner Bros.-nak. A Csillagok háborúját nemsokára beelőzheti, de a 12 milliárd dolláros bondos rekordot nehezen dönthetné meg.