Rosario Dawson is megvan Boyle-nak

2011.07.29. 11:45

Vincent Cassell és Rosario Dawson lesz Danny Boyle új filmjének a két sztárja. Cassell újra jóképű rosszfiút, Dawson kivételesen pedig jócsajt alakít.

Lassan összeáll Joe Ahearne 2001-es brit filmjének a remake-je, a Trance című thriller stábja. Az Oscar-díjas Danny Boyle új fimjének középpontjában egy félresikerült műkincsrablás áll. Egy aukciósház alkalmazottja, egy rablóbandával szövetkezve ellop egy festményt. A baj ott kezdődik, mikor egy baleset miatt amnéziás lesz, pedig csak ő tudja a kép rejtekhelyét. A csapat tagjai lassan gyanítani kezdik, hogy csak színleli az emlékezetvesztést.

Rosario Dawson
Rosario Dawson

Rosario Dawson a Trance-ben egy olyan nőt alakít, akit szokatlan kapcsolat fűz a bandavezérhez és a rablást kiötlő alkalmazotthoz. A szerepét nagy verseny volt, korábban Scarlett Johansson és Mélanie Thierry színésznő neve is felmerült. Utóbbit a Largo Winch című filmben láthattuk. Az egzotikus szépségű Zoe Saldana is szóba került a szereppel kapcsolatban, ő többek között a Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átkában játszotta Anamariát. A Sasszemből és a Sin Cityből igazán ismert Rosario Dawsont a héten bemutatott A gondozoo című filmben láthatjuk a héten, nem is rossz benne.

Vincent Cassell
Vincent Cassell

Vincent Cassel a bandavezér, Aiden szerepében bizonyíthat. Korábbi hírek szerint egy ideig  Michael Fassbender is esélyes volt a szerepre, de nem tudta a forgatást összeegyeztetni egyéb elfoglaltságaival.

A két újdonsült szereplő James McAvoyhoz csatlakozik, akit az amnéziás Simon szerepében láthatjuk majd. Ő többek között Az utolsó skót királyban és a Vágy és vezeklésben is bizonyította tehetségét.

A Trance hangulata inkább hasonlít majd Boyle korábbi munkáira, mint az utóbbi évek produkcióira. A Danny Boyle-nak a 2008-as Gettómilliomos hozta meg a rendezői Oscar-díjat, de korábban a Trainspottinggal lett igazán híres. Tavaly ő rendezte a James Franco főszereplésével készült 127 órát.

Danny Boyle
Danny Boyle

A Trance forgatása szeptemberben kezdődik. Az utómunkálatok a legderűlátóbb becslések szerint is csak 2012 augusztusában kezdődhetnek, mivel a 2012-es nyári olimpia nyitó ceremóniájáért szintén Danny Boyle lesz a felelős. Ha minden jól megy, a Trance 2013 márciusában kerülhet a mozikba.