Az ember a majom mögött

2011.08.04. 12:20

A hatvanas években méltán népszerű mozinak, A majmok bolygójának elkészült az újrázása James Franco és a csodaszép Freida Pinto főszereplésével. Az előzetesekből (itt, itt és itt) és a kritikákból már látszik, hogy jó munkát végeztek a trükkmesterek, de abba ritkán gondolunk bele, mennyire profik és ügyesek azok a színészek, akik ilyenkor mondjuk a majmokat alakítják. A majmok bolygója: Lázadás című film trükkmestereiről készült egy rövid, de annál érdekesebb videó.

Concept art a filmből
Concept art a filmből

Például ki tudja, ki Andy Serkis? Ő alakítja a főszereplő majmot, Caesart A majmok bolygójában, de Peter Jackson King Kongja is ő volt, illetve Gollam is A gyűrűk urában.

Sok-sok érdekességet elárulnak a forgatásról, amikor kvázi búvárruhás emberek ugrálnak majom-mozgással a fejükön egy videokamerával, a testükön érzékelőkkel. Már a mozgást is iszonyú nehéz lehetett lekövetni, de hogy még a majmos arcjáték is menjen, az döbbenet.

Az utóbbi évek trükk-tapasztalatai elengedhetetlenek voltak az élethű majmokhoz
Az utóbbi évek trükk-tapasztalatai elengedhetetlenek voltak az élethű majmokhoz

Néhány éve ezt a filmet nem tudták volna így elkészíteni, de a King Kong, A gyűrűk ura és az Avatar bőven szolgált sok tapasztalattal ahhoz, hogy a majmok igazán valóságosak legyenek. A film sikere a kritikák szerint, hogy ezek a majmok láthatóan éreznek. Serkis soha nem fog valószínűleg Oscart kapni, pedig ezután a videó után bármit megadnék neki.

A majmok bolygója: Lázadás augusztus 11-én érkezik a mozikba.