Budapesten lépcsőzött Batman ellenfele

2011.08.04. 21:55

A Tinker, Tailor, Soldier, Spy című angol kémfilm négy napig forgott csak tavaly szeptember végén Budapesten, de ez épp elég ahhoz, hogy már az előzetes hátterében is feltűnjön a Parlament, és hogy Tom Hardy a Ferenciek terénél lépcsőzzön. A filmet a velencei fesztiválon mutatják be augusztusban, de mint már megírtuk, valószínűleg a magyar mozikban nem lesz, mert a magyar független forgalmazók nem tudják kifizetni a magas árat.

Tom Hardy mellett - aki a latin-amerikai gengsztert, a szuperszteroidokkal felpumpált Bane-t alakítja majd az új Batman-trilógia zárórészében -  a 150 fős magyar csapat Mark Stronggal forgatott: őt az új Sherlock Homlesban láthattuk Lord Blackwoodként.

A főszereplő Gary Oldman és a brit Colin Firth és John Hurt nem vettek részt az itteni jelenetekben a svéd Tomas Alfredson rendezésében készülő 1979-es mozi remake-jének itthoni forgatásán. A sztori szerint az angol hírszerzés legfelsőbb soraiban egy beépített ügynök dolgozik, aki Karlának, a szovjet kémfőnöknek jelent. Az Árulás című regényből készült hidegháborús angol hírszerzési filmnek már az első trailere is jól sikerült.