Újragondolják a Dirty Dancinget

2011.08.09. 10:01

Új film a Dirty Dancing című klasszikusból, aminek minden pillanata kincs (az utolsó tánc a Time of my life-ra 104 millió megnézésnél tart). A rendező most az egykori koreográfus lesz.

Az 1980-as évek meghatározó sikerében Jennifer Grey és Patrick Swayze parádézott, a film koreográfusa Kenny Ortega volt. A szakember - aki Michael Jackson munkáját is segítette - ezúttal rendezőként vesz részt a produkcióban.

A stúdió szerint a feldolgozást a mai fiatalok generációjára szabják, a szereposztás még nem ismert. Az 1987-ben készült eredeti Dirty Dancing minden idők egyik legsikeresebb független gyártásban készült filmje volt: hatmillió dollárból készült, 213,95 milliót hozott a konyhára. Ez a táncfilm tette világhírűvé Patrick Swayzet, aki 2009-ben hasnyálmirigyrákban halt meg. Partnere, Jennifer Grey legutóbb 2010-ben szerepelt a címlapokon, miután megnyerte a Dancing With the Stars című televíziós táncsorozatot.

A klasszikus annak idején Oscar-díjat kapott zenéjéért és az (I've Had) The Time of My Life című dalért, sikertörténete mind a mai napig töretlen: DVD-n több mint 10 millió példányban kelt el, a Facebook közösségi portálon 10 milliós a Dirty Dancing rajongói tábor. A filmből musical is készült, azt több országban is játsszák.