Brad Pitt nem tetszik a statisztacsajoknak

2011.11.02. 14:01

"Először is tisztázzuk, Brad Pitt még soha nem nézett ki ilyen rosszul! Vagy 10 évvel öregebbnek tűnik a koránál, és iszonyatosan le van fogyva a szerep miatt" - írta nekünk a Girl behind the RW costume álnevet használó olvasónk, aki statiszta a Budapesten forgatott World War Z című zombifilmben. Miután arra ösztönöztük olvasóinkat, hogy küldjenek élménybeszámolót a forgatásról. - "Egy félmeztelen, mosakodós jelenetben a fiatal statiszta srácot azért küldte el a helyéről a rendező, mert Brad mellett túl izmosnak, jóltápláltnak tűnt. Brad amúgy udvarias és figyelmes, de mégsem túl közvetlen, igazából ugyanúgy cigizik és rágózik mint mindenki más, ha nem tudnánk, hogy itt van, a tömegben észre se vennénk szinte."

Brad Pitt a World War Z forgatásán
Brad Pitt a World War Z forgatásán
Fotó: Northfoto

A beszámoló így folytatódik: "Az én karakterem egy egyszerű Russian Woman, csak úgy mint rajtam kívül még rengeteg más nőé. Vastagon be van koszolva a ruhám, nincsen benne semmi elegáns, főleg miután ráaggatják a védőfelszereléseket, gumiabroncs könyökvédőt, konzerv sípcsontvédőt meg hasonlókat. Mostanra már azt is kezdjük megszokni, hogy a sminkesek több kiló műkoszt kennek az arcunkra, száraz sampont és waxot kennek az usanka alól kilógó tincsekre, és fekete festéket tunkolnak a körmök alá (ha valakinek nem szántak kesztyűt a stylistok).

A kaszkadőrök jófejek és viccesek. Nagyon közvetlenek. Csak úgy mint az asszisztensek. Szerencsére múlt héten már nem röpködtek úgy a mínuszok, mint előtte, mert rengeteget kell egy helyben állni a szabadban. Ha valaki persze az égő ház előtt áll, akkor a hátát melegíti azért a tűz, de ha a műhavat fújó, hatalmas ventilátorral szemben van valakinek a helye, na az nagyon ráfázik, szó szerint.

Nyáron még tűrhetően nézett ki
Nyáron még tűrhetően nézett ki
Fotó: Kmm/x17online.com

A forgatás végére már elég nyűgös mindenki, főleg ha előző nap is forgatott és legjobb esetben is csak 4 órát tudott aludni a kettő között. Sokszor kell semmit téve várakozni az átállásokra, de ilyenkor azért a sztorizgatások sokat javítanak a hangulaton. Vicces történetből pedig most már jócskán kijut!

A kedvencem az, amikor az egyik idősebb statiszta úr, aki amúgy mellesleg mindent lelkesen és nagyon hangosan kommentál, azt az utasítást kapta hogy ő álljon a sor elejére és senkit ne engedjen maga elé. Ő pedig véresen komolyan vette a feladatot. Készülődtek a felvételhez, behozták a főszereplőt, aki igyekezett a helyére, a sor elejére. A bácsi erre megkocogtatta Brad vállát, és rászólt: Ott a sor vége! A rendező, az operatőr és az asszisztensek egyszerre verték a fejüket a falba, Brad pedig csak nevetni tudott az egészen és megveregette a bácsi vállát."

Ön is statiszta a World War Z-ben? Brad Pitt mellett kell feküdnie hullaként? Vagy ön mellett futott el a híres sztár? Küldjön anonim élménybeszámolót erre a címre!

Kőbányai zombiháború 150 millió dollárból

Sok csúszással, szigorú titoktartással és egy fegyverek miatt őrjöngő Brad Pittel kezdődött meg október elején a World War Z című, 150 millió dolláros költségvetésű zombis szuperprodukció forgatása Budapesten, egy kőbányai konzervgyárban. A filmet Max Brooks azonos című bestsellere alapján rendezi a legutolsó Bond-filmet, a Quantum csendjét jegyző Marc Forster. A főhős, Gerry Lane ENSZ-alkalmazott (ő lesz Brad) egy világméretű zombijárványt követően a túlélőkkel készít interjúkat, így a néző fokozatosan tudja meg, hogyan pusztult ki a fél emberiség. A forgatókönyvet a Babylon 5 és a legjobb Pókember-képregények atyja, J. Michael Straczynski írta. Az orosz katonákat, a zombijárvány moszkvai túlélőit és az agresszív élőholt sereget több ezer magyar statiszta alakítja a filmben, őket még augusztusban toborozták össze.