Eddie Murphy visszalépett az Oscartól, jöhet a Muppet Show!

2011.11.10. 11:15

Brian Grazer váltja a buzizó Brett Ratnert az Oscar-gála producereként, ezért Eddie Murphy is távozik a produkcióból. Az Akadémia bajban, Grazer visszacsalogathatja Murphyt.

Brian Grazer
Brian Grazer
Fotó: Robyn Beck

Az Amerikai Filmakadémia szerdán jelentette be, hogy az Egy csodálatos elme Oscar-díjas producere, Grazer vette át a február 26-án sorra kerülő Oscar-díjkiosztó produceri munkáit, miután Brett Ratner lemondott.

Az előzmény néhány napos: "A próba buziknak való" - mondta Brett Ratner, a Hogyan lopjunk felhőkarcolót? rendezője a filmpremieren. A melegeket érintő sértő kijelentést a forgatásról mondta a rendező, emiatt többen távoztak a teremből állítólag.

Később bocsánatot kért a kijelentésért, mert semmi bántót nem akart mondani. A pletykák szerint Ratner helyére a szuperproducerként emlegetett Brian Grazer érkezik, akit eddig négy alkalommal jelöltek Oscar-díjra, ebből egyszer, az Egy csodálatos elme című filmért el is hozta a legjobb film díját. Ő készítette az Apollo 13-at, és a Frist/Nixont, a 24-et, a Friday Night Lightsot, Az amerikai gengsztert is, és még nagyon sok mindent.

Tom Sherak, a filmakadémia elnöke közleményben tudatta, hogy egyetértett Ratner döntésével, és Murphy távozását is megértően fogadta: "Méltányolom Eddie érzéseit kreatív partnere, Brett Ratner elvesztésével kapcsolatban, és minden jót kívánok neki" - fogalmazott Sherak.

Brett Ratner lemondása után Eddie Murphy visszalépett a gálától, pedig az Akadémia nagyon szerette volna őt. Murphy és Ratner együtt készítették a nálunk most bemutatásra kerülő Hogyan lopjunk felhőkarcolót? című filmet, és ragaszkodik a kreaítv csapatához.

Murphy szintén kedves szavakkal búcsúzott. Mint mondta, mindkét fél döntését tökéletesen megérti és támogatja. "Igazán nagyon vártam, hogy részese legyek a műsornak, amelyen produkciós stábunk és íróink éppen most kezdtek el dolgozni, ám biztos vagyok benne, hogy az új produkciós csoport és házigazda ugyanolyan jó munkát végez majd" - hangsúlyozta.

Az Akadémia most nagy bajba került, mert mindössze három hónapja maradt, hogy megtalálják a megfelelő háigazdát. Még az is lehet, hogy Grazer leigazolásával próbálják megmenteni Eddie Murphyt is, ugyanis a már említett víjátéknak Grazer volt a producere. Hat filmet készítettek együtt, így megvan az esélye, hogy Grazer visszaszerzi Murphyt.

De ki lesz a házigazda, ha nem Eddie Murphy? Az EW összeszedett néhány híres színészt, akikkel Grazer dolgozott már annyit, hogy el tudja csábítani őket. Négy filmet készített Grazer Tom Hanks főszereplésével, így a Da Vinci-kódot és az Apollo 13-at is, Jim Carrey-vel hármat (Grincs, Hanta Boy, Dick és Jane trükkjei), a korábbi Oscar-házigazda Steve Martinnal négy filmet forgatott, de ő sokaknak nem jött be Alec Baldwinnal közös házigazdaságuk idején.

A legmeglepőbb Russell Crowe lenne, akivel a Robin Hoodot, Az amerikai gengsztert, az Egy csodálatos elmét és a Remény bajnokát forgatták. Még az is felmerült, hogy a Muppet Show sztárjai vigyék el a műsort, micsoda show lenne!