Adományokból forgatnák az Argo 2-t

2011.11.13. 09:39

"Egy film elkészítésének szokásos módja, hogy szponzorok adják össze a pénzt. Én egy új konstrukciót választottam, amit csak lehet, a rajongók adnak, ezzel pedig csökkentjük a költségvetést" - nyilatkozta a Vasárnapi Blikknek Árpa Attila. Az Argo rendezőjének elmondása szerint kocsmáros, hentes és autószerelő is felajánlotta már szolgálatait, hogy így segítsék az Argo 2. elkészülését.

A rajongók azonban nemcsak pénzzel, hanem eszközökkel, helyszínekkel, kellékekkel és járművekkel is támogathatják a filmet. A honlapjukon nemsokára közzétesznek egy listát, amely hasonlatos lesz egy esküvő előtti nászajándék listához, mindenki beikszelheti, hogy mit vállal.

Árpa szerint a szereplők tudják, hogy a stáb nem tud nekik piaci gázsit fizetni, a statiszták pedig még úgy is vállalták a munkát, hogy egy fillért sem kapnak.

Árpa költségtakarékossága érthető azután, hogy az Argo első részével 50 millió forintot buktak. Ennek ellenére a második részt is pörgősre szeretné csinálni, lesz autós üldözés és lövöldözés is.