Daniel Day-Lewis csodálatos Lincoln

2011.12.01. 11:51

Készül Steven Spielberg Lincoln című mozija, aminek az Oscar-díjas színész a főszereplője. Eredetileg Liam Neeson lett volna Lincoln, de beleunt abba, hogy állandóan várnia kellett a forgatás kezdetét, hiszen négy éve kezdtek el beszélni az életrajzi filmről. Spielberg és Neeson közös munkája a Schindler listájánál bejött, Daniel Day-Lewis és Spielberg viszont most először dolgoznak közös filmen.

A színész híres arról, hogy jeleneten kívül is szeret a karakterben maradni, amit most a fotón bizonyít is: csodálatos Abraham Lincoln. A képen nincs jelmeze, valószínűleg ebéd közben fotózták le.

A Lincolnban Daniel Day-Lewis alakítja majd az Egyesült Államok 16. elnökét, Sally Field pedig a feleségét, Mary Toddot. A történet Lincoln életútját követi végig, és Doris Kearns Goodwin team of Rivals című könyve alapján készült.

A 100 millió dollárból készülő film további szerepeit Tommy Lee Jones, Joseph Gordon-Levitt, James Spader alakítják. 2012 decemberére várható a bemutató Amerikában.

Korábban arról számoltunk be, hogy Steven Spielberg visszatartja legújabb filmjét, mert nem szeretné ha politikai játszadozások eszközévé válna. Az USA-ben jövőre kerül sor az újabb elnökválasztásra, melyen a jelenlegi elnök, Barack Obama is elindul majd, akit nem mellesleg Spielberg és a hollywoodi celebvilág egyöntetűen támogat.