Vilmos
24 °C
35 °C

Nobel-békedíjasok köszöntötték Sean Pennt

2012.04.26. 11:02
0 hozzászólás

Nobel-békedíjasok köszöntötték Sean Penn filmszínészt, aki szerdán a Haitin végzett humanitárius munkájáért magas kitüntetésben részesült Chicagóban. A Nobel-békedíjasok idei találkozóján az egykori szovjet elnök, Mihail Gorbacsov, a dalai láma és a korábbi lengyel elnök, Lech Walesa adta át az amerikai színésznek a 2012 Peace Summit Award elnevezésű díjat.

Penn és Gorbacsov
Penn és Gorbacsov
Fotó: Scott Olson

Penn oroszlánrészt vállalt a 2010 januárjában Haitin pusztító földrengés áldozatainak felkarolásában. A természeti katasztrófa városokat rombolt le, több mint háromszázezer ember halálát okozta, és másfél millió ember vált hajléktalanná. Az Oscar-díjas színész köszönőbeszédét felhasználva arra szólította fel a nemzetközi közösséget, hogy ne feledkezzen meg Haitiról, és befektetéseivel segítsen megteremteni a Michel Martelly vezette ország jövőjét.

Penn érzelemtől elfúló hangon számolt be a haiti állapotokról, és arra figyelmeztetett, hogy ha az újjáépítés kudarcot vall, akkor az ország - közvetlenül az Egyesült Államok szomszédságában - a kábítószer-kereskedelem és a terrorizmus melegágyává válhat. A J/P Haitian Relief Organization, a Penn által vezetett segélyszervezet két, összesen 18 ezer ember számára otthont adó haiti menekülttáborról gondoskodik.

Balatoni nyár!

Gyerekkel nyaralna vízparton? Egy fergetegesen bulis hetet szeretne átélni? Biztonságos terepet, szép tájat keres kerékpár túrához? Vegye célba a Balatont! Keressen szállást itt!

Csodás Török Riviéra

Akár féláron utazhat idén Törökország fantasztikus tengerpartjaira.