Johnny Depp újra festett arcú idióta lett

2012.05.10. 13:20
A hülye kalóz szerepébe merevedett Depp nyolcadszorra forgatott horrorisztikus mesét Tim Burtonnel. A héten szerelmes Audrey Tautout és szexmegvonással büntető afrikai nőket is nézhetünk a moziban. Premierek.

Éjsötét árnyék

Tim Burton nyolcadszor forgatott Johnny Depp-pel közös filmet, ezúttal egy 60-as évekbeli tévésorozatból, a Dark Shadowsból. A történet középpontjában egy XVIII. századi arisztokrata, Barnabas Collins áll, aki nemet mondott egy erőszakosan rányomuló boszorkánynak (Eva Green), ezért az vámpírrá változtatta és élve eltemettette a horrorfilmek kötelező fáklyás csőcselékével. Derék vérszívónk csak 200 évvel később, a Volkswagen-furgonos 70-es években tud kiszabadulni a koporsójából, így nagy meglepetés éri, amikor kiderül, hogy a régi családi kúriárája már tele van a szerencsétlen Collins-rokonokkal (Michelle Pfeiffer, Helena Bonham Carter és Chloë Grace Moretz a Kick-Assből), akiket nyomorba döntött az örök életű, szerelmes boszorkány. Mivel az amerikai premier május 11-én lesz, bevételi adatok még nincsenek a filmről, a kritikusok viszont fanyalogtak miatta. A legjobban a Hollywood Reporter fogalmazta meg, mi a baj a filmmel: "az Éjsötét árnyék pont olyan, mintha egy vámpír csak félig mélyesztené bele a fogát az áldozatába, aztán végig azon agyalna, hogy öljön-e vagy ne". (IMDb: -, Rottentomatoes: 49 százalék, Index-ítélet: 4/10)

Nathalie második élete

Audrey Tautou tavaly a Belphégor és a Casino Royale francia castingosával Stéphane Foenkinoszsal és az elsőfilmes íróval, David Foenkinosszal forgatott romantikus vígjátékot egy munkamániás, fiatal nőről, aki a világ legrondább, legszerencsétlenebb és legbénábban öltözködő figurájába szeret bele. Utóbbi karaktert François Damiens alakítja, aki díjat is kapott a filmért a sarlati fesztiválon. A Nathalie második élete a Washinton Post és Amerika Réza Andrása, Roger Ebert szerint is "elbűvölő francia szerelmi történet" lett, a Variety viszont túlságosan melankólikusnak ítélte. (IMDb: 6,5 pont, Rottentomatoes: 58 százalék)

Asszonyok kútja

A díjhalmozó román író-rendező, Radu Mihaileanu tavaly úgy döntött, egy eldugott falu életét mutatja be Észak-Afrika és a Közel-Kelet határán. A dokumentumfilmnek is beillő, drámai vígjáték egy olyan törzsi szinten rekedt, patriarchális társadalmat mutat be, ahol a nők egyik napról a másikra bekeményítenek: addig nincs szex, amíg a férfiak be nem vállalják a vízhordást egy veszélyes területen lévő kútról. (IMDb: 6,9 pont, Rottentomatoes: -)