18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

David Hasselhoff sem menti meg a didiket

2012.06.23. 18:14
ddidik
Fotó: Fórum Hungary

"Dupla adag akció, dupla adag horror, dupla akkora didik" - ezzel a hülye szlogennel hirdették külföldön és itthon is a Piranha 3DD-t. A 2010-es első rész formás szupermodellcsöcseit valóban D-kosaras szilikonhegyekre cserélték a készítők, de a vicces-véres halálnemek már egyáltalán nem olyan szórakoztatóak, mint az első részben. Az akciójelenetek kapkodósak, a meztelen bulizókat alig mutatják, és ha nincs David Hasselhoff eszement cameója, akkor ez lenne az évtized legrosszabb szutyokfilmje.

Nem voltak persze túl nagy elvárásaink egy olyan filmtől, aminek már az első része is arról szól, hogy többszáz uszonyos mini-Alien húspéppé harap többszáz bikinis bombázót. Az Alexandre Aját váltó új rendezőnek, a Dög-trilógiát jegyző John Gulagernek viszont nincs semmi stílusa: nagyjából olyan lelkesedéssel pakolta egymás mellé a csupasz combokat meg a véres-belezős jeleneteket, mint nyitáskor a sarki hentessegéd a húsdarabokat. A legjobb részek (pucér csajok csúzdázása, csapból kifolyó piranhák, pöcslevágás, Hasselhoff-monológok, stb.) ráadásul már már a trailerben el lettek sütve, így a Piranha 3DD pont olyan rossz, mint egy Schwarzenegger nélküli Terminátor-folytatás.

A forgatókönyvet a hiba volt a béna Fűrész-folytatásokat szállító Marcus Dunstan-Patrick Melton párosra bízni. Nem vitték tovább az előző rész végén bedobott gigapiranha szálat (pedig már a gagyigyáros Asylum is leforgatta a témában a saját verzióját), helyette egy gyenge remake-ben próbálták másolni az előzményfilmet.

A gyilkos halakat egyszerűen csak átúsztatták a Viktória-tóból a szomszédos topless csúszdaparkba, ahol a kéjenc tulaj (David Koechner) ugye honnan szivattyúzná a vizet, ha nem a piranhák föld alatti barlangjából. A haleledelnek szánt, strandioló fiatalok a tinihorrorok agyonkoptatott karaktereiből lettek összeválogatva. Szűzies főhősnőből rögtön kettő is akad (Katrina Bowden, Danielle Panabaker), a ribanc félvér barátnőjük (Meagan Tandy) pedig már az elején meghal. Természetesen itt is van szerelmes balfasz (Matt Bush), a suli tahó focisztárjából pedig korrupt rendőr lett (Chris Zylkával bármelyik Dolph Lundgren-akciófilm remake-jét le lehetne forgatni), de az őket alakító színészeknél még egy pornósztárba is több tehetség szorult.

Ami viszont jó: újra láthatjuk a bogaras tengerbiológust (Christopher Lloyd), az előző rész csónakmotorral gyilkoló vízirendőre, Ving Rhames pedig Vietnam-szindrómás őrültként tántorog ki a strandra, hogy a Terrorbolygóban látott puskaláb kínai piacos változatával gyilkolja a piranhákat. Új szereplőként bukkan fel a habokból David Hasselhoff, és mivel saját magát, a szőrös mellkast villantó, levitézlett sorozatsztárt alakítja, a bunkó, szexcentrikus poénjaival megmenti a filmet.

 

IMDb: 4,3 pont

Rottentomatoes: 12 százalék

Index-ítélet: 4/10

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport