Régi 007-es filmekkel ünneplik Bond 50. szülinapját a hazai mozik

2012.10.04. 11:43

Őfelsége leghűségesebb titkosügynöke fél évszázaddal ezelőtt ezelőtt mutatkozott be először a filmvásznon, így a jubileum tiszteletére október 5-én nemzetközi Bond napot tartanak.

Ian Fleming Bond-regényei nyomán 1962-ben,  Albert R. Broccoli és Harry Saltzman gondozásában készült el az első film Sean Connery főszereplésével, a Dr. No. A  007-es története egyébként rekorder, a legrégebb óta futó filmszériának számít: az október 26-án mozikba kerülő 007 – Skyfall a sorban a 23. Bond film.

Október 5-én, pénteken, világszerte számos eseménnyel ünneplik a Bond-szériát, a jubileum alkalmából egyes hazai mozik újra műsorra tűzik a Bond-filmek legjobbjait: a '77-es A kém, aki szeretett engem, a Casino Royale, a Dr. No, a Goldfinger,  az Oroszországból szeretettel és a Quantum csendje tekinthető meg az eredeti, magyar szinkronnal.

Újra óriásvásznon élvezhetünk a régi, mára már klasszikus alkotásként számon tartott filmeket, a James Bond Világnap hétvégéjén, pénteken, szombaton és vasárnap futnak újra ezek a remekművek  négy budapesti (Cinema City Aréna, Cinema City Westend, Cinema City Allee, Palace Mammut) és négy vidéki moziban (Székesfehérvár, Győr, Szeged, Pécs városokban). A pontos vetítési dátumokról és időpontokról itt lehet tájékozódni.