Mindenki imádta a bosszúálló Liam Neesont

2012.10.08. 09:25

Francia film létére elképesztően nagyot szakított Amerikában a bemutatóját követő első hétvégén a várva várt Elrabolva 2: A 60 évesen Isztambulban akciózó Liam Neeson bosszűfilmjére 50 millió dollár értékben vettek jegyet. A két évvel ezelőtti első részben az egykori CIA-ügynök lányát Párizsban elrabolta egy prostik futtatásával foglalkozó albán banda. Neesonnak sikerült kiszabadítania filmbéli gyermekét, az albánok azonban bosszút esküdtek, és a második részben Isztambulban folytatódik a történet (a héten már mi is láthatjuk).

26,3 millió dolláros bevétellel az észak-amerikai bevételi lista második helyére szorult vissza a múlt héten még vámpíros animáció, a Hotel Transylvania - Ahol a szörnyek lazulnak című animációs vígjáték 26,3 millió dolláros bevétellel. A magyar mozikban már látható Gendy Tartakovsky-produkció egy különleges szállóról szól, ahová Drakulától Frankensteing azért járnak a szörnyek, hogy kicsit ellazuljanak a stresszes munka után. Ám egy napon egyszerű földi halandó keveredik a hotelbe, amiből számos kalamajka származik.

A harmadik legnézettebb film a Pitch Perfect című éneklős csajmozi volt 14,7 millióval, Bruce Willis legújabb sci-fijére, a Looper - A jövő gyilkosára pedig 14,7 millió dollár értékben váltottak jegyet Kanadában és az Egyesült Államokban. Nem sikerült viszont túl jól a kezdés Tim Burton animációs horrorjának, a Frankenweenie: Ebcsont beforrnak: a feltámasztott zombikutyusról szóló 3D mese csak 11,5 millió dollárnyi bevételt termelt az első hétvégéjén.

Az amerikai toplista további helyezettjei:
6. Trouble with the Curve: 3,87 millió dollár
7. House at the End of the Street: 3,7 millió dollár
8. The Master: 1,84 millió dollár
9. Némó nyomában: 1,55 millió dollár
10. The Perks of Being a Wallflower: 1,52 millió dollár