Csontvázzá fogyott a Kampusch szerepért

2012.10.14. 19:29 Módosítva: 2012.10.14. 19:30

Tim Burton Frankenweenie – Ebcsont beforr című filmjének szerdai bemutatóján kapták lencsevégre Antonia Campbell-Hughes brit színésznőt – írja a Digital Spy. A színésznő, aki az 56-ik BFI Londoni Filmfesztiválon jelent meg, rettenetes látványt nyújtott: új szerepe kedvéért szinte csontvázzá soványodott.

Az Albert Nobbs című drámában is feltűnt, harminc éves színésznő azért fogyott le ilyen drasztikusan, hogy eljátszhassa Natascha Kampusch szerepét az osztrák lány életrajzi könyvéből készülő 3096 című filmben.

Kampusch volt az a lány, akit tíz évesen rabolt el Wolfgang Prikopil, hogy aztán csak nyolc évvel később tudjon kiszabadulni.

Nem ő az egyetlen, aki egy szerep kedvéért ezt a drasztikus átalakulási módszert, azaz a method actingot alkalmazza. Nemrég Matthew McConaugheyt kapták lencsevégre kórosan soványan – ő egy AIDS-szel megfertőződött villanyszerelő szerepe kedvéért fogyott ennyit.

A method acting amilyen drasztikusnak tűnik, be is válhat: Christian Bale Oscar-díjat nyert A harcossal a boxedző, Dicky Eklund megformálásáért.