San Mendes már tudja, mi lesz a következő Bond-filmben

2012.11.23. 11:03

Robert Wade és Neal Purvis, a James Bond-franchise öt legutóbbi darabjának írói azt nyilatkozták a dohai filmfesztiválon, hogy Sam Mendes, a Skyfall rendezője már pontosan tudja, hogyan folytatja a történetet. Wade és Purvis a következő filmeken már nem fog dolgozni, a helyüket az a John Logan veszi át, aki társíróként a Skyfall történetét is jegyezte.

Wade azt mondta, nagyon büszke arra, hogy öt Bond-film forgatókönyvírásában is részt vehetett, és ugyan a Kvantum csendje után ki akart szállni, de nem bánta meg, hogy maradt a Skyfallra. "A csúcson kell abbahagyni, ugye, hát nekünk sikerült. John Logan és Sam Mendes már megírta a következő film történetének vázlatát, ami azért fontos, mert egy 007-es ügynökről szóló film előkészítése és forgatása iszonyú hosszú időt vesz igénybe."

Mendes, bármennyire is tudja már, hogyan folytatná a sztorit, még nem írt alá az új filmre. Ha megteszi (meg fogja), beáll abba a sorba, ahol az olyan, többszörös Bond-rendezők állnak, mint Martin Campbell (GoldenEye és Casino Royale), Terence Young (Dr No, Oroszországból szeretettel és Tűzgolyó) vagy Guy Hamilton (Goldfinger és Az aranypisztolyos férfi). Mendest a producerek is szívesen viszontlátnák a rendezői székben hiszen a sorban 23. Bond-filmnek számító Skyfall máris a franchise legsikeresebb darabja, néhány kritikus pedig az Oscar-jelölést sem tartja kizártnak.