Kiadatását kéri a Trintignant-t agyonverő rockénekes

MTI
2003.08.05. 15:58
Bertrand Cantat francia rockénekes, akit a litván hatóságok azzal gyanúsítanak, hogy Marie Trintignant színésznő halálát okozta, szeretné, ha kiadnák Franciaországnak és otthon folytatnának ellene eljárást. Cantat-t két francia és egy litván ügyvéd kedden délelőtt látogatta meg a vilniusi Lukiskiu börtön kórházában, ahol a férfit labilis idegállapota miatt orvosi megfigyelés alatt tartják.

Virginijus Papirtis ügyvéd szerint a rocksztár, akinek 14 napos előzetes fogva tartását múlt pénteken rendelték el, a börtönkórházban eltöltött néhány nap alatt letett öngyilkossági szándékáról. Egyelőre nem érkezett kiadatási kérelem Litvániába a francia igazságügyi szervektől. Hétfőn Marie Trintignant családja azzal a követeléssel fordult a vilniusi ügyészséghez, hogy a vádat "halált okozó súlyos testi sértésre" változtassa Cantat ellen.

Marie Trintignant augusztus 1-én, múlt pénteken halt meg 41 évesen, agyödéma következtében, több napi mély kómás állapot után egy párizsi kórházban. Szerdán lesz a temetése a francia fővárosban. Közben még folyik a vizsgálat arról, hogy pontosan mi okozta halálát. A színésznő és élettársa még július 27-re virradó éjjel féltékenységből összeverekedtek vilniusi szállodájukban, és ekkor történt Marie Trintignant végzetes esése és fejsérülése. Trintignant édesanyja, Nadine irányításával forgatott filmet Colette francia írónő életéről Litvániában.