Orsolya
7 °C
10 °C

Kiadatását kéri a Trintignant-t agyonverő rockénekes

MTI
2003.08.05. 15:58
Bertrand Cantat francia rockénekes, akit a litván hatóságok azzal gyanúsítanak, hogy Marie Trintignant színésznő halálát okozta, szeretné, ha kiadnák Franciaországnak és otthon folytatnának ellene eljárást. Cantat-t két francia és egy litván ügyvéd kedden délelőtt látogatta meg a vilniusi Lukiskiu börtön kórházában, ahol a férfit labilis idegállapota miatt orvosi megfigyelés alatt tartják.

Virginijus Papirtis ügyvéd szerint a rocksztár, akinek 14 napos előzetes fogva tartását múlt pénteken rendelték el, a börtönkórházban eltöltött néhány nap alatt letett öngyilkossági szándékáról. Egyelőre nem érkezett kiadatási kérelem Litvániába a francia igazságügyi szervektől. Hétfőn Marie Trintignant családja azzal a követeléssel fordult a vilniusi ügyészséghez, hogy a vádat "halált okozó súlyos testi sértésre" változtassa Cantat ellen.

Marie Trintignant augusztus 1-én, múlt pénteken halt meg 41 évesen, agyödéma következtében, több napi mély kómás állapot után egy párizsi kórházban. Szerdán lesz a temetése a francia fővárosban. Közben még folyik a vizsgálat arról, hogy pontosan mi okozta halálát. A színésznő és élettársa még július 27-re virradó éjjel féltékenységből összeverekedtek vilniusi szállodájukban, és ekkor történt Marie Trintignant végzetes esése és fejsérülése. Trintignant édesanyja, Nadine irányításával forgatott filmet Colette francia írónő életéről Litvániában.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Őszi szünet

Utazzon el családjával! Segítünk hogy megtalálja a legjobb ajánlatokat.