Megfilmesítette Bereményi a hatvanas évekről írt novelláját

MTI
2004.05.05. 10:35
A Hóesés a Vízivárosban című novellából forgatott tévéjáték április végére készült el Darvas Iván főszereplésével. Bereményi Géza saját novellájával nyertdecemberben a szépirodalmi adaptáció pályázati kiíráson. A filmet várhatóan az év második felében tűzi műsorára a Duna Televízió.

A Duna TV közreműködésével, a Cameofilm gyártásában készült tévéjáték forgatása április közepén kezdődött és a napokban fejeződött be - mondta Kőhegyi Zsuzsanna producer asszisztens. A történet az 1960-as években játszódik, főszereplője a szegényes körülmények között élő tízéves kisfiú, Tihuka (Jancsik László), akit születésnapja alkalmából meghívnak látogatóba igazi édesapja budai úriházába.

A kisfiú számára a drága bútorokkal, értékes tárgyakkal telezsúfolt villa varázslatos világnak tűnik, ám az érkező vendégek nagyon is jellemző karakterei a kornak. Egyikül besúgó, másikuk börtönből jött, akad, aki elfelejt emlékezni, míg a másik a rendszer embere, akit főhely illet, így az ünneplés vidámságába viták, leszámolások és sértődések komor hangulata is vegyül. Tihuka, akiről közben elfeledkeznek, maga fedezi fel a házat és találkozik apjával, hogy kiderüljön végül a meghívás oka: ő a ház egyetlen örököse.

A történet főbb szerepeiben Darvas Iván mellett Bánsági Ildikót, Ónodi Esztert, Kocsis Gergelyt, Lehoczky Zsuzsát, Ráczkevei Annát, Gera Zoltánt, Derzsi Jánost, Avar Istvánt, Szokolay Ottót, Tordai Terit, Kautzky Józsefet, Nagy Ervint, Bárdy Györgyöt és Pelsőczy Rékát láthatják a nézők.