Barakonyi Szabolcs képeit állítják ki Lodzban

Népszabadság
2009.05.06. 13:04
A lódzi 8. Nemzetközi Fotófesztivál hét magyar fotóművész, köztük az Index fotóriportere, Barakonyi Szabolcs képeit láthatják május 9-31. között - írja a Népszabadság.

A Lodzi Nemzetközi Fotófesztiválon minden évben 25-30 kiállításon városszerte több száz alkotó képeit mutatják be. Az idei program a Tickle Attack alcímet kapta, központi témája ugyanis a vicc, az abszurd és az irónia.

Lengyelország legrangosabb nemzetközi fotós rendezvényén Magyarország lesz a díszvendég. Ennek köszönhetően láthatók majd Barakonyi Szabolcs, Elek Judit Katalin, Erdei Krisztina, Gerhes Gábor, Hangay Enikő, Szász Lilla és Kudász Gábor Arion munkái Bright Side of Reality: Modern Hungarian Photography címen valamint a Hórusz Archívum gyűjteménye. Fotósunknak a több díjat elnyert Szólj anyádnak, hozzon pénzt című sorozatából - amiben Family Frost-autókon tett road show-ját örökíti meg - láthatóak képek.


Barakonyi Szabolcs Family Frost-sorozata

A május 9-én nyíló kiállítások főszervezője a nyolc éve működő Krakkói Magyar Centrum. A magyar centrum és a Nemzeti Kulturális Alap jóvoltából a meghívottak alkotásait három tárlatba rendezik.