Konrád, Tivadar
7 °C
17 °C

Kétmilliárdot adtak Liz Taylor szemeiért

2010. 07. 01. 13:57
Liz Taylor ibolyaszemű Andy Warhol-portréja 6,7 millió fontért (2,3 milliárd forintért) cserélt gazdát szerdán a Christie's londoni árverésén.

A műkincspiac közelmúltbeli nagy árverési rekordjai után némi kifulladás volt tapasztalható a két nagy árverési ház, a Christie's és a Sotheby's e heti londoni aukcióin, amelyeken háború utáni és kortárs művészeti alkotásokat bocsátották kalapács alá. Warhol Silver Liz című festményéért is többet várt a Christie's, előzetesen úgy becsülték, akár nyolcmillió fontért is elkelhet a különleges darab.

liz

Az 1963-ból származó kép a díváról készült 13 portréból álló sorozat egy darabja, amelynek értékét az is emeli, hogy a szériából csupán két képen ibolya színű a művész egyik múzsájának tartott Taylor szeme. A festmény az utóbbi több mint húsz évben egy amerikai magángyűjtő birtokában volt. Az új tulajdonos személye ismeretlen.

A sorozat egy másik darabját 2007-ben bocsátotta árverésre Hugh Grant brit filmszínész, aki 11,4 millió fontért (3,9 milliárd forintért) adott túl a képen.

Diana

3290 Ft
3290 Ft

Szegeden nyaralok az idén!

Szegedi élménybeszámolóddal most egy családi nyaralást nyerhetsz!

Aki a hasát szereti, Máltán boldog lesz

Ahol aranyló erődvárosok és nyúlpörkölt várja.