Gyöngyi
6 °C
11 °C

Kétmilliárdot adtak Liz Taylor szemeiért

2010.07.01. 13:57
| Módosítva: 2010.07.01. 13:57
Liz Taylor ibolyaszemű Andy Warhol-portréja 6,7 millió fontért (2,3 milliárd forintért) cserélt gazdát szerdán a Christie's londoni árverésén.

A műkincspiac közelmúltbeli nagy árverési rekordjai után némi kifulladás volt tapasztalható a két nagy árverési ház, a Christie's és a Sotheby's e heti londoni aukcióin, amelyeken háború utáni és kortárs művészeti alkotásokat bocsátották kalapács alá. Warhol Silver Liz című festményéért is többet várt a Christie's, előzetesen úgy becsülték, akár nyolcmillió fontért is elkelhet a különleges darab.

liz

Az 1963-ból származó kép a díváról készült 13 portréból álló sorozat egy darabja, amelynek értékét az is emeli, hogy a szériából csupán két képen ibolya színű a művész egyik múzsájának tartott Taylor szeme. A festmény az utóbbi több mint húsz évben egy amerikai magángyűjtő birtokában volt. Az új tulajdonos személye ismeretlen.

A sorozat egy másik darabját 2007-ben bocsátotta árverésre Hugh Grant brit filmszínész, aki 11,4 millió fontért (3,9 milliárd forintért) adott túl a képen.

Villány, bor, wellness...

Wellness pihenés, borkóstolók, kirándulás. Őszi feltöltődés egy különleges vidéken.

Jön a síszezon, irány Ausztria!

Hamarosan itt a síszezon, foglaljon szállást, hogy ne maradjon le a kedvező ajánlatokról! 11500 Ft / apartman / éjtől