Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Megnyílt a Művészetek völgye

2001.07.25. 10:37
Egy, az Eger patak felett átívelő, új fahíd ünnepélyes átadásával július 27-én Kapolcson megnyitja kapuit a Művészetek völgye; az ország egyik legnagyobb multikulturális fesztiválja augusztus 5-ig várja a vendégeket.
Márta István fesztiváligazgató közlése szerint a rendezvénysorozat tíz napja alatt Kapolcson, Monostorapátiban, Öcsön, Taliándörögdön és Vigántpetenden összesen 40 helyszínen több mint 2.500 művész szórakoztatja majd a közönséget.

- Az érdeklődők mintegy 70 kiállítás, 14 színházi produkció, 60 komolyzenei koncert, valamint dzsessz-estek, gyermekprogramok, játszóházak, táncházak, báb- és utcaszínházi előadások közül válogathatnak - mondta el.

Vigántpetenden 80 alkotó portékáiból kézműves és iparművészeti vásárt rendeznek, Kapolcs pedig harmadik alkalommal ad otthont az országos fazekas, keramikus találkozónak és vásárnak.

A tervek szerint a fesztivál fellépői között lesz például Kincses Veronika, Gregor József, Kertesi Ingrid, Cseh Tamás, Hobo, Másik János, Sebő Ferenc, Horgas Eszter, és Tony Lakatos.

A Merlin Színház Egressy Zoltán: Sóska sült krumplival című előadását mutatja be, technikai okok miatt azonban elmarad Moliere: a Mizantrop című - előre meghirdetett darabja -, amit az Új Színház vitt volna színre.

Márta István szerint azonban a szervezők e nélkül is sok érdekességgel, különleges produkcióval szolgálnak a látogatók számára.

- Reggeli meséléseket és humoros, népi divatbemutatót tart majd Szőke András filmrendező, jelentkezik Kemény Henrik bábszínháza, és előadás hangzik el többek között a taoista öngyógyításról is - húzta alá.

Márta István kiemelte, hogy vendégként - az idén először - Szolnok is részt vesz a Művészetek völgye programsorozatban, s ez jó alkalmat ad a város kultúrájának, értékeinek bemutatására, népszerűsítésére.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!