Százezren búcsúztatták Luciano Pavarottit

2007.09.08. 17:08
Pavarottit családi kriptában temetik el Montale Rangone temetőben, Modena közelében.

Csaknem százezren vettek búcsút a szombat délutáni temetési gyászszertartásig a modenai katedrálisban felravatalozott Luciano Pavarotti olasz operaénekestől, aki csütörtök hajnalban hunyt el szülővárosában, 71 éves korában.

Búcsú

A végső búcsú a nagy tenortól szombaton kora délután kezdődött, amikor még ezrek voltak a templom előtti téren, de a katedrálisban csak 800 meghívott vendég lehetett jelen.

A Benito Cocchi modenai érsek által tartott gyászszertartáson - több tv is egyenesben közvetítette - ott volt többek között Romano Prodi olasz kormányfő, Francesco Rutelli kultuszminiszter, Ján Figel, az Európai Bizottság oktatási és kulturális biztosa, Kofi Annan volt ENSZ-főtitkár, Bono, az U2 együttes szólistája, akárcsak Zucchero, Tony Renis, Caterina Caselli, Jovanotti, Franco Zeffirelli, Gianni Morandi, Carla Fracci, Milly Carlucci.

Az utolsó búcsú zenei részében Andrea Bocceli olasz énekes, Raina Kabaiwanska bolgár szoprán és Andrea Griminelli fuvolaművész vállalt szerepet, továbbá az a Rossini kórus, amelyben egykor pályafutását kezdte a híres olasz tenor. Pavarotti a Modena közelében lévő Montela Rangone temetőben nyugszik majd.