Angelina Jolie segített a TV2-n

2009.04.29. 12:43 Módosítva: 2009.04.29. 14:13
Angelina Jolie az RTL Box Klub után megnyerte az estét a Tv2-nek. A Széf csak négyszer jelentkezett múlt héten az AC Milan és a Liga szerdai meccse miatt, mégis maga mögé utasította a Tv2 sztárpár show-ját, a Mr és Mrs-t. A Hal a tortán nézői inkább elkapcsoltak a Tv2-ről a drámázó rémcelebek láttán.

Két sportközvetítés volt az RTL Klubon a múlt héten, az AGB Nielsen mérése szerint mindkettő sikeresen is szerepelt, de a Tv2 ígyis megnyerte a szombat estét, és 2,8 százalékkal javított nézettségén. Az RTL Klub újra kisebb gyengüléssel, de hat megnyert estével zárta a hetet. A közszolgálati egyes és a Viasat3 között továbbra is szoros a verseny.

17. hét
16. hét

A szombat esti box klub miatt még többen választották az RTL-t (28,6 százalék) a tévénézők közül, de Balzsay-Masoe bunyója után a Tv2-re pártoltak át a nézők, ahol éppen Angelina Jolie ugrált Lara Croft-ként (29,3 százalék) az Tomb Raider 2-ben a 300-as Leonidas királyként befutott Gerard Butler oldalán, az RTL-en közben Rob Scneider lánnyá változásának ismételt kalandjait nézték kevesebben a Tökös csaj-ban (25,3 százalék).

Felesleges hiszti

Hiába küldte haza vacsoravendégeit Terry Black, hiába tudtuk meg Komár László hányszor és milyen nemi betegségeket kapott már el, hiába minden látványos kirohanás, a Hal a tortán a megszűnése előtt nem növelte a nézettségét, konkrétan mindennap alulmaradt a versenyben: szerdán 26,4 százalék nézte. Ekkor a Sport Klub csábította el az RTL-re a nézőket (33,7 százalék) az AC Milan és a Liga meccsével.

A Barátok közt csökkenő szereplőgárdáját a későbbi kezdés ellenére is szép számmal (33,8 százalék) követték a rajongók, de a sorozat második felében (30,8 százalék) néhányan átkapcsoltak House dokira (31, 8 százalék, Tv2). A szappanopera még nem érte el az alap nézettségét, de javul: a húsvéti csonkahéten is többen követték a Berényiék és baráti körének életét, mint a múlt héten.

A Széf négy adással javított eredményén. Ha a foci miatt a szerdai játék sem marad el, talán még nagyobbat kaszál a páncélnyitogatós kvízműsor. A Doktor House miatt odaérkező nézők a Szellemekkel suttogó jóvoltából maradtak a csatornán (30,6 százalék, Tv2). Jóval kevesebben szórakoztak szerda este az RTL-en Jean Renóval és a Farkasok birodalmával (20,6 százalék).

17. hét
16. hét

A TV2 saját gyártású műsorainak nézettsége csökkent: a Mr és Mrs nézettsége a korábbi növekedés után romlott, és hiába a Liptai és Gesztesi-pár tévés románca, a Jóban rosszban sorozat is sok nézőt vesztett. Egyedül pénteken került nyerő pozícióba a sztárpár show (30,4 százalék) és a sorozat (28,5 százalék). A kereskedelmi korcsoportban mindkettő lenyomta az RTL Klub-os Széfet (29,3 százalék) és Fókuszt (25,5 százalék).

Bond

Vasárnap a régit Bondot vetítette a Tv2: a sármos tekintetű Pierce Brosnan (31 százalék) sokadszorra ismételt kalandja a Heti hetessel (31,4 százalék) csapott össze. Vasárnap a tévénézők végig kapcsolgattak a két csatorna között: az Indiana Jones-os Titkok könyvtára (29,2 százalék, Tv2) és a fiatalított Harrison Ford főszereplésével készült Hollywoodi őrjárat (29,5 százalék, RTL Klub) között nem tudtak választani. Nehéz is volt, mert mindkettő csak közepesen jó film: 6 illetve 5,8 pontot kapott az IMDb moziadatbázison a 10-ből. De a kereskedelmi csatornákon már annak is örülhetünk, ha a vetített film értékelése nem 3-4 pont körül mozog, így ez tényleg ünnepnap volt.