Átverős médiasuli 1,4 milliós tandíjért

2009.07.07. 11:10 Módosítva: 2009.07.07. 14:07
Többen feljelentést tettek a rendőrségen az Első Magyar Médiaakadémia ellen, miután úgy érezték, hogy átverték őket. Az egyik volt tanár, Damu Roland szerint nagy lehúzás az egész. Koltai Róbert művészeti vezető kitart az iskola mellett.

A Barátok közt-ben és a Jóban Rosszban című sorozatban is ajánlottak szerepeket az Első Magyar Médiaakadémia diákjainak, de Damu Roland szerint a diákok az 1,4 millió forintos tandíjért cserébe nem kaptak semmit, csak egy megatoborzást és ígéreteket, írja a Blikk.

Volt, aki hitelt vett fel

„Ez az egész egy elképesztően nagy lehúzás – mondta a celeb a bulvárlapnak. - Felfogadtak embereket, akik az utcát járják, és mindenkit megállítanak, szerepeket, hírnevet és fellépéseket ajánlva. Persze az egészből a végén semmi sem lesz." Szerinte az egész csak arra megy ki, hogy a tandíjat beszedjék, és volt olyan szülő, aki banki hitelt vett fel, hogy a teljes kurzus 1,4 millió forintos árát ki tudja fizetni. Ebből az első tanfolyam különben háromszázezer forint.

A sorozatszínész végül otthagyta az iskolát, miután nem engedték, hogy részt vegyen a felvételi vizsgán. Kilépett a Barátok közt két másik színésze, Szőke Zoltán és R. Kárpáti Péter is.

Csalás gyanújával nyomoznak

Miután az egyik szülő feljelentést tett a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon, június 23-án csalás gyanújával indult nyomozás az iskola ellen. A Bács-Kiskun megyei kapitányság garázdaság miatt nyomoz, mivel az egyik szülőt annyira felháborította az átverés, hogy egy kecskeméti castingon dulakodás alakult ki. A szülő félrevezetés miatt tett feljelentést.

Koltai és Gesztesi is tanít itt

Az iskola oldala szerint ott tanít többek között Koltai Róbert, Gesztesi Károly, Esztergályos Cecília és Tallós Rita is. Koltai Róbert művészeti vezető a Népszabadságnak azt nyilatkozta: „Igen rossz, ha a szülők által mesélt esetek valóban megtörténtek. Régebben előfordultak ilyen visszásságok, de a tulajdonosoktól ígéretet kaptam, hogy még szigorúbban ellenőrzik a szervezési munkát. Nekem nincs másom, csak a hitelességem. Nem tehetem kockára egy ilyen üggyel."

A színész a botrány ellenére nem hagyja ott az iskolát, szerinte elég, hogy a tájékoztatás valóban ingyenes, a tanfolyamra pedig nem kötelező befizetni. Már az új tanrend is az ő neve alatt fut.