Tovább toboroz a Koltai-féle médiaiskola

2009.09.07. 10:11 Módosítva: 2009.09.07. 14:52
Az 1,4 milliós tandíjat kérő Első Magyar Médiaakadémia ellen csalás vádjával indítottak eljárást, de zavartalanul működik tovább.

Hiába vádolják az Első Magyar Médiaakadémiát csalással, a Koltai Róbert (az iskola művészeti vezetője) és Gesztesi Károly nevével is fémjelzett médiaiskola nem fejezte be működését. A Blikknek panaszkodó diákok legtöbbje azt sérelmezi, hogy a pénzükért cserébe semmit nem kapnak. Diákokat pedig még most is toboroznak.

A szülők panaszukkal nem tudnak az iskola igazgatójához sem fordulni, az intézmény nem fogadja őket. Azt mondják, több százezer forint befizetése után szinte semmit nem kaptak az iskolától, sőt egyes jelekből az derült ki, azt sem tudják, kik a diákjaik. Az egyik szülő a Blikknek elmondta, az iskolától egy toborzó hívta fel, miközben a lánya már el is végezte az iskolát.

Legutóbb arról adtunk hírt, hogy az iskola visszatéríti a károsultaknak a befizetett összeg egy részét. Az EMMA volt és jelenlegi diákjai nemrég blogot indítottak, amin negatív tapasztalataikról számolnak be, de akad köztük olyan is, aki elégedett azzal, amit kapott. Olyan is van, akinek csak azóta lett baja az iskolával, mióta megírták a lapok, hogy rossz.

Az iskola körül július elején robbant ki botrány, miután a Barátok Közt több színésze kiszállt a tanári karból, és otthagyta az iskolát. Damu Roland is kilépett, és azt állította, hogy a diákok az 1,4 millió forintos tandíjért cserébe főleg csak ígéreteket kapnak, használható tudást nem. Az egyik szülő feljelentést is tett a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon, ahol csalás gyanújával indítottak nyomozást.