Konkurenciát kaphat a Hír Televízió

Index, MTI
2009.12.09. 13:28
Románia ötödik leggazdagabb embere Magyarországon és Szerbiában erősítené médiabirodalmát. Sorin Ovidiu Vantu elsősorban hírcsatornát alapítana nálunk is.

Magyarországon is televízióadót akar indítani Sorin Ovidiu Vantu román médiamágnás, aki reméli, hogy már a jövő évben megvalósulhat a beruházási terve. Vantu a tavalyi újságírói becslések szerint Románia ötödik leggazdagabb embere.

A Realitatea-Catavancu román médiabirodalom főrészvényese a Hotnews című romániai hírportálnak adott interjújában kifejtette: terjeszkedni akar a Moldovai Köztársaság, Magyarország és Szerbia audiovizuális médiapiacán. Az üzletember elmondta, ez utóbbi  két országban elsősorban hírtelevíziót alapítana.

A Realitatea-Catavancu cégcsoportnak Romániában négy tematikus adója, három fizetős prémiumcsatornája, három rádiója és számos nyomtatott kiadványa van. A cégcsoport működteti a Chello Zone-nal közösen a Magyarországon is fogható Romanticát, amin főleg dél-amerikai szappanoperák futnak.

A cégcsoportnak két hírcsatornája van Romániában, a Realitatea Tv, az ország legnagyobb hírcsatornája, és a The Money Channel nevű gazdasági adó, ami leginkább gazdasági híreket dolgoz fel, és nevével ellentétben nincs nemzetközi háttere, csak Romániában létezik. Úgy tudjuk, a román cégcsoport ez utóbbi adót hozná Magyarországra, de várhatóan leghamarabb 2010 második felében jelenhet meg a hírcsatorna a magyar kábelhálózatokon.