Nem tudták elhappolni a Média Hungaryt

2010.05.14. 10:28 Módosítva: 2010.05.15. 15:40
A MyVipet és a Mellesleget is tulajdonló Generál Média nemcsak a Club Tihanyt, de a közeli hotelek egy részét is megpróbálta lefoglalni, hogy ellehetetlenítse a Média Hungaryt. Pedig még ki is állítottak volna az eseményen. Az eredeti rendezvény Balatonfüredre menekült.

El szerették volna lehetetleníteni Magyarország legnagyobb médiakonferenciáját, a Média Hungaryt, de egyelőre úgy tűnik, hogy a Juj.hu-t, a Mellesleget és a MyVip.hu-t is fenntartó Generál Média nem járt sikerrel. A konferenciát a balatonfüredi Balaton Szabadidő és Konferenciaközpontban megtartják az eredeti időpontban, május 17. és 19. között, a 14 éven át a rendezvénynek otthont adó Club Tihanyt pedig az Index információi szerint a szervezők szerződésszegésért fogják perelni. A rendezvény programja az új helyszínen ugyanaz lesz, ahogy eredetileg tervezték.

Az utolsó pillanatban

A Média Hungary főszervezője hétfőn, május 10-én értesült először arról, hogy gondok vannak a konferencia helyszínével: a Club Tihany ekkor jelezte először, hogy nincs szerződésük, és egy másik rendezvénynek már kiadták az egész komplexumot. Csermely Ákos, a Média Hungary szervezője szerdán sajtótájékoztatón azt mondta, a Club Tihany illetékesei már ekkor jelezték neki, hogy esetleg mégis megtarthatja az eredeti helyszínt, ha tárgyal egy bizonyos harmadik féllel. Csermely szerdán nem akarta megnevezni a titokzatos harmadik felet.

Azt elismerte, hogy ahogy évek óta, most sem volt még szerződésük a Club Tihannyal, mert azt általában a rendezvény hetén, a pontos foglalások és jegyeladások ismeretében kötötték eddig meg, de szerinte az emailváltások, a szobafoglalások egyértelművé tették, hogy a rendezvényt most is a tihanyi szállodában és annak konferenciatermében szeretnék megrendezni. Ráadásul a Club Tihany az utolsó pillanatig nem jelezte, hogy másnak adnák ki a kérdéses időpontban a helyszínt, sőt elfogadták a foglalásokat.

A Club Tihany Csermely szerint a foglalások lemondásakor arra hivatkozott, hogy a foglalásokat a hotel egy értékesítési munkatársán keresztül intézte a Média Hungary, a Club Tihany dolgozója azonban nem rendelkezik “cégbejegyzési joggal”, ezért a foglalások nem érvényesek. A foglalásokat elfogadó személy a Club Tihany értékesítési igazgatója, aki ezek szerint nem értékesítheti a szálloda vendégéjszakáit.

A Generál Média csütörtökön fedte fel magát, amikor az MTI-hez eljuttatott “Club Tihany az igazi!!!” című közleményében jelezte, hogy egy ingatlanszakmának szervezett rendezvényre ők foglalták le a tihanyi hotelt. Ugyanebben a közleményben a számos weboldalt, köztük a Juj.hu-t, a Mellesleget, a MyVip közösségi oldalt vagy éppen a Freeweb tárhelyszolgáltatót tulajdonló Generál Média mégis felajánlja, hogy a Média Hungary visszakaphatja a helyszínt, ha Csermely Ákos szerintük közel százmillió forintos hasznának egy százalékát felajánlja a Tűzoltó Utcai Gyermekklinikának. UUgyanebben a közleményben azt is jelzi a Generál Média, hogy ha a Média Hungary mégsem él a lehetőséggel, akkor ők “nagy szeretettel és tisztelettel” várják a média vezetőit a szokott időben a Club Tihanyban. Ráadásul ingyen. Persze nem egy konferenciára, csak kötetlen beszélgetésre és ismerkedésre. Arra nem tér ki a Generál Média, hogy ha a magyar média képviselői megjelennének a Club Tihanyban, mégis mi lenne az állítólag a helyszínre szervezett ingatlanpiaci rendezvénnyel.

Az általunk megkérdezett ingatlanpiaci szakemberek egyébként nem tudtak egyetlen olyan rendezvényről sem, amit a szakmának szerveztek volna május 17. és 19. között Tihanyban. Mint később a Generál Média elárulta az ingatlanok.hu oldaluk három éves születésnapját ünneplik Club Tihanyban, amelyre szerződött partnereiket hívták meg.

A Generál Média levelére válaszolva Csermely Ákos ügyvédje, Ruttner György bejelentette, már biztos, hogy beperlik a Club Tihanyt. Mellesleg megjegyezte, hogy ügyfele minden évben adakozik, és a Generá Médiát is erre kéri.

Elfelejtették

Nagyon kicsi az esélye, hogy tényleg egyszerű félreértés történt, és egyszerre két rendezvényt szerveztek ugyanarra a helyszínre, és nemcsak azért, mert a Média Hungaryt 14 éve ugyanott tartják.

A Generál Média ugyanis pontosan tudta, mikor és hol tartják a rendezvényt, és nemcsak azért, mert a médiaszakmában ez közismert. A cég külön standon mutatta volna be cégeit a konferencián, logója szerepel is a Média Hungary ismertető füzetein.

Ráadásul információink szerint nem csak a Club Tihanyt foglalta le váratlanul a Generál Média. Több nagy Balaton-parti hotelben és konferenciahelyszínen fizettek foglalót, miután megtudták, hogy a Média Hungary nem akar velük tárgyalni, inkább új helyszínt keres a közelben.